spot_img
30.2 C
Rafina
Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2026
spot_img

Εξάρχεια: Διαρρήκτες και αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν σε διαμέρισμα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής

 

 

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην οδό Ερεσσού, στα Εξάρχεια, όταν δύο φερόμενοι διαρρήκτες αλλά και οι αστυνομικοί που τους ακινητοποίησαν εγκλωβίστηκαν μέσα στο ακίνητο. Για την ασφαλή απομάκρυνσή τους χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι δύο άνδρες, υπήκοοι Γεωργίας, φέρονται να γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος απουσίαζαν για διακοπές. Αρχικά επιχείρησαν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Στη συνέχεια φέρονται να μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία

Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικους, οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και εισήλθαν στο διαμέρισμα από την ίδια μπαλκονόπορτα, καθώς δεν ήταν γνωστό εάν βρίσκονταν μέσα ένοικοι που διέτρεχαν κίνδυνο.

Στο εσωτερικό εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται να είχαν ήδη συγκεντρώσει κοσμήματα και ασημικά. Κατά την έρευνα βρέθηκαν επίσης κατσαβίδια και μία πένσα, εργαλεία που εξετάζεται εάν χρησιμοποιήθηκαν για την παραβίαση του διαμερίσματος.

Εγκλωβίστηκαν μετά τη σύλληψη

Μετά την ακινητοποίηση των υπόπτων προέκυψε ένα απρόσμενο πρόβλημα: η εξώπορτα παρέμενε κλειδωμένη και, λόγω της απουσίας των ιδιοκτητών, δεν ήταν δυνατή η έξοδος από το διαμέρισμα.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία απομάκρυνε με ασφάλεια από το μπαλκόνι τόσο τους δύο συλληφθέντες όσο και τους αστυνομικούς.

Είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές

Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, και στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Από την αστυνομική έρευνα φέρεται να διαπιστώθηκε ότι είχαν συλληφθεί και λίγους μήνες νωρίτερα για κλοπές σε σούπερ μάρκετ. Σε έναν από τους δύο είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μετά την προηγούμενη υπόθεση.

Αυτή την εβδομάδα

Ομάδα «Κόμβος»: Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την κυκλοφοριακή ασφυξία σε 54 σημεία της Αθήνας

Στους δρόμους της Αττικής αναμένεται να αναπτυχθεί μέσα στις...

Σοφία Ζαχαράκη: Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των κατασκηνώσεων στο Ζούμπερι

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε για την αναβάθμιση των...

Αυλαία για τις θερινές εκπτώσεις: Χαμηλός τζίρος και «μάχη» για το καθεστώς των προσφορών

Ολοκληρώνονται σήμερα, 31 Αυγούστου, οι θερινές εκπτώσεις, αφήνοντας πίσω...

Αργυρούπολη: Καταγγελία 46χρονου για απόπειρα απαγωγής – Τον πυροβόλησαν στον ώμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για ένα σοβαρό περιστατικό...

Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες: Παριστάνουν τους τεχνικούς και αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα

Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι τηλεφωνικές απάτες, με οργανωμένες ομάδες...

ΝΕΑ

Αυλαία για τις θερινές εκπτώσεις: Χαμηλός τζίρος και «μάχη» για το καθεστώς των προσφορών

Ολοκληρώνονται σήμερα, 31 Αυγούστου, οι θερινές εκπτώσεις, αφήνοντας πίσω...

Αργυρούπολη: Καταγγελία 46χρονου για απόπειρα απαγωγής – Τον πυροβόλησαν στον ώμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για ένα σοβαρό περιστατικό...

Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες: Παριστάνουν τους τεχνικούς και αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα

Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι τηλεφωνικές απάτες, με οργανωμένες ομάδες...

Διακοπή υδροδότησης στον Βαρνάβα λόγω σπασίματος αγωγού

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η διακοπή υδροδότησης που σημειώνεται...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

RPN.GR