Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Τέλος σε 1 ώρα & 35 λεπτά για την Αττική

432

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Τεχνικό γραφείο του Στέφανου Γώγου στο Λιμάνι της Ραφήνας,άνοιξε εχθές στις 10:00 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Αττικής.

Οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν στις 11:35. Υποβλήθηκαν 5.345 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 55,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 10.168 αιτήσεις.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Β’ Κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» θα συνεχιστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι και στο πλαίσιο αυτό θα εξαντλήσει –σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης- τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Η ομάδα του γραφείου μας, με ποσοστό επιτυχίας 87% κατάφερε να περάσει σχεδόν όλες τις αιτήσεις που ανέλαβε. Λέγοντας “σχεδόν”, εννοούμε ότι αν είχαν διορθωθεί τα φορολογικά στοιχεία όπως είχαμε πει, θα είχαμε φτάσει σε ποσοστό επιτυχίας 95%. Ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη, και ιδιαίτερα αυτούς που από τις 10 το πρωί δεν σταμάτησαν να παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν αν πέρασαν οι αιτήσεις τους, το έκαναν πιο ενδιαφέρον. Για τους υπόλοιπους, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, υπάρχει ήδη αίτημα από το ΤΕΕ για να μπουν στους επιλαχόντες.” Στέφανος Γώγος