Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σουλίου Μαραθώνα διοργανώνει ένα πρακτικό και απολαυστικό σεμινάριο βοτανοθεραπείας, όπου θα μάθετε πώς να αξιοποιείτε σωστά τα πολύτιμα βότανα της ελληνικής γης στην καθημερινή σας ζωή.
Σε αυτό το πρώτο σεμινάριο θα γνωρίσουμε από κοντά:
το Χαμομήλι – το Φασκόμηλο – τη Ρίγανη – το Θυμάρι – τον Ελίχρυσο – τον Κύστο – την Αρμπαρόριζα – το Μποράγκο
Πώς τα αναγνωρίζουμε στη φύση.
Πότε και με ποιον τρόπο τα συλλέγουμε σωστά.
Τι ιδιότητες έχει το καθένα και ποιες είναι οι βασικές εφαρμογές τους.
Πως τα διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά ώστε να μην χάνουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Πότε είναι ωφέλιμη η χρήση τους και σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή.
Θα ανακαλύψουμε τις διαφορές μεταξύ εκχυμάτων και αφεψημάτων και θα δημιουργήσουμε μαζί αρωματικά ροφήματα που θα απολαύσουμε επιτόπου!
Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Ειρήνη Παληού, Βοτανοθεραπεύτρια, η οποία θα μοιραστεί απλόχερα μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία της.
Τοποθεσία: Γραφεία Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σουλίου Μαραθώνα
Κοραή 12, Άνω Σούλι Μαραθώνα
Ημερομηνία: Σάββατο 30 Μαΐου 2026
Ώρα: 18:00
Η εισοδος είναι δωρεάν!
Ένα σεμινάριο για όσους αγαπούν τη φύση, επιθυμούν να γνωρίσουν τα βότανα σε βάθος και να τα εντάξουν στη ζωή τους με ασφάλεια και γνώση.
Δελτίο Τύπου
































