Ευάγγελος Μπουρνούς: 2021 λόγοι μας κάνουν περήφανους σε Ραφήνα και Πικέρμι

252

 

Οι τελευταίες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του έτους έκλεισαν, αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, έχοντας υλοποιήσει και δρομολογήσει ένα τεράστιο έργο υποδομών στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Νέο Κέντρο Πολιτισμού (κτίριο ΟΤΕ ), εκσυγχρονισμός υλικοτεχνικών υποδομών, αποκατάσταση της γέφυρας Βελανιδιάς, αναστήλωση του ιερού ναού του Σωτήρος στο Πικέρμι, Κέντρο Κοινότητας και ενίσχυση κοινωνικών δομών, ολοκλήρωση του σύγχρονου οδοφωτισμού του δήμου μας με λαμπτήρες LED, ενώ υπό δημοπράτηση βρίσκονται ο νέος Παιδικός Σταθμός στο Πικέρμι, το σύγχρονο καταφύγιο ζώων συντροφιάς, η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου Ραφήνας, η ανάπλαση του λόφου του ΟΧΥΡΟΥ και αναμένεται η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρεία ΑΚΤΩΡ -την άνοιξη του 2021- για να αρχίσει η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, καθώς ολοκληρώνονται επίσης και οι διαδικασίες για την υλοποίηση της διαδημοτικής Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, μαζί με πλήθος από μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα.

Πρωτοπόροι αποτελούμε στην ένταξη σε χρηματοδότηση έργων σε διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών (Φιλόδημος, Τρίτσης), Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μια σειρά άλλων ενταξιακών προγραμμάτων. Πρώτη φορά διοίκηση με επιχειρησιακό στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιεί σημαντικές τομές του νόμου για ένα σύγχρονο ψηφιακό δήμο.

Στον πυρήνα της νέας, υπεύθυνης και αποτελεσματικής διοίκησης στην οποία πιστεύουμε και υπηρετούμε, βρίσκονται αρχές και μέθοδοι όπως αξιοπιστία και λογοδοσία, αξιοκρατία και αξιολόγηση, στοχοθεσία και μέτρηση αποδοτικότητας, έλεγχος και διαφάνεια. Άλλωστε, αυτά ακριβώς τα στοιχεία, ή μάλλον η έλλειψή τους, μας κράτησαν ως δήμο μακριά από τις υποδομές που είχε ανάγκη ο τόπος μας.

Παρά την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, η διαδικασία εκπόνησης των σχεδίων δράσης αλλά και υλοποίησης των έργων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου δεν ανεστάλη. Αντιθέτως, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με τη στενή συνεργασία του προσωπικού του δήμου μας, που ανταπεξήλθε και στάθηκε επάξια στο σχεδιασμό που είχαμε ως διοίκηση.

Με εντατική δουλειά στο μεσοδιάστημα έως και σήμερα, ενσωματώθηκαν στην υπηρεσιακή καθημερινότητά μας νέες τεχνολογίες και αναγκαιότητες, ενώ εκπονήθηκαν και ολοκληρώθηκαν εγκαίρως προϋπολογισμοί και προγραμματισμοί προσλήψεων.

Οι στρατηγικοί πυλώνες του σχεδίου μας για τη δημιουργία όλων των αναγκαίων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος μας (οδικοί άξονες Αττικής Οδού, Προαστιακός, αποχαρακτηρισμοί τμημάτων χερσαίας ζώνης κ.α.) σε συνεργασία με την κεντρική διοίκησης, βασίζονται στα εξής 6 σημεία:

α. Την ανάκαμψη και πολεοδομική ανασυγκρότηση όλης της πυρόπληκτης περιοχής και την προώθηση των σχεδίων πόλης του δήμου μας.

β. Την αλλαγή του μικροκλίματος της οικονομίας στην περιοχή μας και την προσέλκυση υγιών επιχειρήσεων που θα εξασφαλίσουν μια βιώσιμη τοπική οικονομία, με μέτρα ενίσχυσης αυτών.

γ. Τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό κράτος και την αναβάθμιση της λειτουργίας του κράτους.

δ. Στην «πράσινη» ανάπτυξη με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που θα αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

ε. Στην ενίσχυση των δομών πρόνοιας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, και στ. Στην ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων για όλους ως εργαλείων ανάπτυξης και οικονομικής συμμετοχής των πολιτών.

Το 2020 θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως μια παρατεταμένη δοκιμασία σε αχαρτογράφητα πεδία που δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά μας δίδαξε ταυτόχρονα και πολλά, όπως τη σημασία του να πορεύεσαι είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο με γνώμονα τη διαφάνεια και την ηθική της ευθύνης και του αποτελέσματος.

Εμείς προχωρούμε μπροστά σχεδιάζοντας για τους πολίτες μας και το 2021 μια τοπική κοινωνία που θα δώσει τη δυνατότητα στον καθένα ξεχωριστά να σχεδιάσει τη ζωή του σε ένα τόπο που αξίζει να ζούμε.

Όλοι μαζί, ως μια οικογένεια σχεδιάζουμε το δήμο που επιθυμούμε. Καλή χρόνια, με υγεία, αγάπη και χαμόγελο.

Όλοι μαζί όμως θα κάνουμε τις ευχές, πράξη, με πολλή δουλειά.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ