spot_img
21.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ευάγγελος Μπουρνούς: Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή Πρόγιου-Κυριαζή για το Ντράφι

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς απαντά στην χτεσινή επιστολή των Κοινοτικών Συμβούλων Πικερμίου Κυριαζή-Πρόγιου, την οποία και δημοσιεύσαμε και αφορά την υδροδότηση του Ντραφίου:

”Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή Πρόγιου-Κυριαζή για το Ντράφι.

Προσπαθώντας να δοθούν απαντήσεις στην ανεπίτρεπτη επιστολή των κοινοτικών συμβούλων από το Ντράφι Πρόγιου και Κυριαζή, που μάλιστα την δημοσιοποίησαν πριν λάβουν τις απαραίτητες απαντήσεις, αναφέρουμε εν συντομία τα κάτωθι: Την ώρα που καίγονταν η Αττική γη και την ώρα που η ΕΥΔΑΠ λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης εγκαταστάσεών της – όπως η ίδια με δελτίο τύπου δηλώνει – αδυνατεί να υδροδοτήσει πλήρως από το αντλιοστάσιο της στα Κιούρκα, τους από εκεί υδροδοτούμενους οικισμούς, κάποιοι αναζητούν μάγισσες.

 

Για την πλήρη πληροφόρηση των πολιτών ενημερώνουμε ότι η ΕΥΔΑΠ αποκατέστησε την υδροδότηση του Ντραφίου στις 9.00 το πρωί της Κυριακής, αφού προηγουμένως είχε διακόψει ολοκληρωτικά την παροχή στον οικισμό μεταξύ απόγευμα Σαββάτου 19.00 έως 09.00 πρωί Κυριακής και μετά από έντονη διαμαρτυρία του Δήμου. Το προηγούμενο διάστημα κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη-Μαλακάσα κλπ με Η/Ζ υπολειτουργούσε την εγκατάσταση της στα Κιούρκα και παρείχε περίπου το 50% της αναγκαίας παροχής του οικισμού, γι’αυτό και υπήρχε πρόβλημα στα μεγάλα υψόμετρα του οικισμού.

Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου στο Ντράφι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα λειτουργικότητας και οι δεξαμενές έχουν συντηρηθεί. Η διακοπή υδροδότησης οφείλονταν αποκλειστικά σε έλλειψη νερού και όχι σε “εξαερώσεις” που “ανακάλυψαν” κάποιοι. Επίσης συνεργεία του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ για την σωστή παροχή όταν παροχετεύτηκε η περιοχή ΗΤΑΝ στο ΝΤΡΑΦΙ και έφυγαν μόνο όταν αποκαταστάθηκε η υδροδότηση χωρίς να παρουσιαστούν βλάβες. Τέλος να γίνει σαφές ότι οι παλαιές γεωτρήσεις δεν έχουν πόσιμο νερό και δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν στο δίκτυο. Το θέμα επάρκειας νερού για θέματα πυρασφάλειας ήταν εξασφαλισμένο για την πολιτική προστασία του Δήμου και τα πυροσβεστικά οχήματα βάσει σχεδίου που είχε καταρτιστεί.

Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα στέκεται πάντα δίπλα στους πολίτες του. Η παρουσία υδροφόρων έδωσε λύση σε πολλούς πολίτες της περιοχής, πλήρωσαν δεξαμενές, έδωσαν προσωρινή διέξοδο και τον αναγκαίο χρόνο στην ΕΥΔΑΠ να δώσει οριστική λύση στο θέμα της υδροδότησης. των περιοχών. Συνεχίζουμε μαζί με το προσωπικό μας να είμαστε δίπλα στους πολίτες μας χωρίς διακρίσεις.”

 

Αυτή την εβδομάδα

Βραβεύτηκαν τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης που διακρίθηκαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen

Βραβεύτηκαν τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης που διακρίθηκαν στον...

Ραφήνα: Το LAF LAB Summer Camp έχει μεγάλη ζήτηση- κλείσε θέση έγκαιρα!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι οικογένειες της Ανατολικής Αττικής...

Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνος – Νέας Μάκρης: Πρόσκληση σε Τελετή Αλλαγής Ηγεσίας

Σας περιμένουμε για μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στην αλλαγή...

Σπύρος Λουκάτος: Το Δημαρχείο Ραφήνας δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Άμεση η αντίδραση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ραφήνας Πικερμίου...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Το LAF LAB Summer Camp έχει μεγάλη ζήτηση- κλείσε θέση έγκαιρα!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι οικογένειες της Ανατολικής Αττικής...

Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνος – Νέας Μάκρης: Πρόσκληση σε Τελετή Αλλαγής Ηγεσίας

Σας περιμένουμε για μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στην αλλαγή...

Σπύρος Λουκάτος: Το Δημαρχείο Ραφήνας δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Άμεση η αντίδραση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ραφήνας Πικερμίου...

Σύλληψη 41χρονου στη Ραφήνα με ναρκωτικά αξίας άνω των 207.000 ευρώ

Στη σύλληψη ενός 41χρονου ημεδαπού προχώρησαν τις απογευματινές ώρες...

RPN.GR