spot_img
9.9 C
Rafina
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Πολυτεχνειούπολη: Γκρεμίζεται η φοιτητική εστία μετά την έφοδο της Αστυνομίας

 

 

 

Η επέμβαση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη και όσα αποκαλύφθηκαν για την δράση των συμμοριών επισπεύδουν το γκρέμισμα και την ανακαίνιση της παλιάς φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου.

Ο  πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ,Ανδρέας Μπουντουβής δήλωσε ότι «έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, που έγινε με δωρεά του ιδρύματος Ωνάση και η χρηματοδότηση οδεύει προς έγκριση για την εκ βάθρων ανακαίνιση της Εστίας». Ο ίδιος επεσήμανε ότι η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν επιβεβλημένη καθώς η κατάσταση ήταν από καιρό και ιδιαίτερα τους τελευταίους δυο μήνες εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω της δράσης ομάδας κακοποιών που κυκλοφορούσαν στην εστία. Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ο πρύτανης δήλωσε επίσης ότι «ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος».

Η επέμβαση της αστυνομίας για τη σύλληψη των κακοποιών άφησε πίσω της σπασμένες πόρτες και παράθυρα και φθορές σε ορισμένα δωμάτια αλλά και τρομοκρατημένους φοιτητές που δεν ήξεραν τι συμβαίνει και έτρεχαν να σωθούν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας δραστηριοποιούνταν παραπάνω από ένα χρόνο και χρησιμοποιούσαν τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου Αττικής ως σημείο αφετηρίας για τη διάπραξη ληστειών καθώς και για το σχεδιασμό αυτών, ως χώρο αποθήκευσης κλοπιμαίων, οπλισμού, ναρκωτικών ουσιών, ως χώρο επιμερισμού και διακίνησης των ναρκωτικών, ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες ενέργειες.

Η Πολυτεχνειούπολη αποτελούσε πέραν από τον χώρο αφετηρίας και το χώρο διαφυγής, καθώς εκεί κατέφευγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή, ενώ είχαν ληστέψει μέχρι και σπουδαστές.

Ανάμεσα στα όσα εντόπισαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί βρίσκονται όπλα, γεμιστήρες, γκλοπ και σουγιάδες, καθώς και ποσότητες ναρκωτικών, ενώ βρέθηκε μέχρι και πλήρης εξοπλισμός από 2 εξοπλισμένα εργαστήρια για την παραγωγή υδροπονικής κάνναβης

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

ΝΕΑ

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

Έκτακτο δελτίο για τριήμερο κύμα ψύχους – Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...

RPN.GR