spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Φωτιά στο Μάτι: «Η Ελλάδα ενημερώθηκε από τη Δανία ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα»

 

 

 

Mε την κατάθεση του Σταύρου Μπάνου, ο οποίος τον Ιούλιο του 2018 διατελούσε ρόλο διευθυντή στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή (16/6), η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ελλάδα ενημερώθηκε από τις Αρχές της Δανίας ότι, κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα που προσπαθούσαν να σωθούν.

Ο κ. Μπάνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου της έδρας εξήγησε πως το λιμενικό στη χώρα μας ενημερώθηκε λόγω του ότι Δανοί τουρίστες που βρέθηκαν στη θάλασσα ενεργοποίησαν το 112 που λειτουργούσε από τότε στη χώρα τους( όχι όμως και στη δική μας) και έδωσαν το σήμα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

  • Πρόεδρος: Πώς το μάθατε μάθατε  ότι βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα;
  • Μάρτυρας: Μέχρι τις οκτώ το βράδυ δεν είχα εικόνα ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα.Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας.Ενας από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του… Πήγε το σήμα σε Δανέζικο Δίκτυο και  από εκεί ζήτησαν  συνδρομή από αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα. Όταν το ελικόπτερο έφτασε εκεί  ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων  ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη θάλασσα…». Έτσι, όπως είπε ο μάρτυρας, ξεκίνησε, με την κινητοποίηση όλων των μέσων, η διάσωση αυτών που έτρεξαν στη θάλασσα για σωθούν.

Αυτή την εβδομάδα

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν έχει ξεχάσει μέχρι και σήμερα ότι οι γονείς του έλειπαν από την βράβευσή του στα Όσκαρ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ήταν ένα ανερχόμενο ταλέντο όταν ανέλαβε...

Έξαρση γρίπης και ιώσεων στην Ελλάδα – «Καμπανάκι» ΕΟΔΥ για τις γιορτές

Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A (H3N2)...

Κρήτη: Μαρτύριο για 15χρονη – 28χρονος δημοσίευσε στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα της διωκτικές...

Από την Νταϊάνα στον πρίγκιπα Τζορτζ: Η αστεγία στην επικοινωνιακή πολιτική του Παλατιού – «Προσφορά ή πλυντήριο;»

Η προβεβλημένη φιλανθρωπία της βρετανικής μοναρχίας δεν είναι ποτέ...

ΝΕΑ

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

Κρήτη: Μαρτύριο για 15χρονη – 28χρονος δημοσίευσε στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα της διωκτικές...

Το μέλλον των πόλεων περιλαμβάνει ρομπότ-ταξί – Οδική ουτοπία ή κόλαση;

Έχει περάσει καιρός από τότε που βγήκε στους δρόμους...

Και ο Πάπας έχει αϋπνίες – Τι κάνει ο Ποντίφικας όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στην Ιταλία –και όχι μόνο–...

RPN.GR