spot_img
21.3 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Φρίκη με νεκρά άλογα στην Πάρνηθα

 

 

 

Σε απότομη πλαγιά της δυτικής Πάρνηθας, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής, βρέθηκαν νεκρά από εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή δυο μεγαλόσωμα άλογα.

Στην καταγγελία που κοινοποιήθηκε προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο γίνεται λόγος για απόκρημνο χώρο στη δυτική Πάρνηθα στον οποίο πετιούνται συστηματικά άλογα.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πρέπει άμεσα να βρεθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι:

«Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

Δείτε την πρώτη ανάρτηση:

«ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ- λίγα χλμ βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής. Ακόμη ένα περιστατικό “ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων” σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στη κατοχή τους.

Το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημείο, είναι βαριά ζώα άλλωστε και σίγουρα δεν είναι βαρέλια να κυλίσουν τόσο χαμηλά στη σάρα του φαραγγιού.

Τα δύο ζώα άσχημα τραυματισμένα από τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν άλλα πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά. Εκτός αν τα εξαναγκάζουν με βίαιο τρόπο να κατέβουν και ύστερα τους σπάνε τα πόδια ή τα σκοτώνουν αν και το πολύ δύσκολο τερέν δε ευνοεί τόσο αυτή την εκδοχή.

Δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά και τα άψυχα σώματά δε φαίνονται από περαστικούς στο δρόμο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου. Μέσα σε λίγες μέρες τα άλογα διαλύονται σε κομμάτια από τα άγρια και αδέσποτα ζώα και σκορπίζουν παντού. Τα δύο άλογα είναι σίγουρα γνωστά σε κάποιους αλλά κανείς δε μπορεί να ελπίζει να ανοίξουν στόματα ώστε να βρεθούν τα δίποδα σκουπίδια που το έκαναν».

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR