Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά:
240 γραμ. γάλα
120 γραμ. νερό
110 γραμ. βούτυρο
12 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 γραμ. αλάτι
1 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
220 γραμ. αλεύρι
5 αυγά
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα, το νερό, βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Όταν πάρει όλο το αλεύρι και έχει ψηθεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και τότε ρίχνουμε ένα προς ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε την ζύμη μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το έλαιο που επιθυμούμε. Αφού ζεσταθεί / κάψει τότε δίνουμε σχήμα στρογγυλό – κουλούρι μικρό – και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, από τις δύο πλευρές και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη από πάνω τους.
Καλή επιτυχία!