spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Γάζα: Χειρότερα και από κόλαση επί γης, λέει ο Ερυθρός Σταυρός – RPN

 

 

Η κατάσταση στη Γάζα έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα ανθρωπιστικής κρίσης, με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να προειδοποιεί ότι η περιοχή είναι πλέον «χειρότερα και από κόλαση επί Γης». Οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις, σε συνδυασμό με τον ασφυκτικό αποκλεισμό, έχουν οδηγήσει τον πληθυσμό σε απόγνωση, με την πείνα να πλήττει σχεδόν κάθε οικογένεια στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα.

Η πρόεδρος της ΔΕΕΣ, Μιριάνα Σπόλιαριτς, τόνισε σε συνέντευξή της στο BBC ότι «η ανθρωπότητα αποτυγχάνει», καθώς τα κράτη δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να τερματίσουν τον πόλεμο, να σταματήσουν τα δεινά των Παλαιστινίων και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο έχει μετατραπεί σε «κενό γράμμα», με τους Παλαιστίνιους να στερούνται κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η UNICEF, από την πλευρά της, καταγγέλλει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Γάζα είναι ελάχιστη σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες: «Περνάνε 600 πακέτα αντί για 600 φορτηγά την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπός της, τονίζοντας ότι η διανομή βοήθειας είναι αποσπασματική και ανεπαρκής. Πολλοί Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για λίγη τροφή, ενώ οι χώροι διανομής έχουν μετατραπεί σε «παγίδες θανάτου», με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε κάθε νέα προσπάθεια πρόσβασης στη βοήθεια.

Η διεθνής κοινότητα καλείται να αναλάβει άμεσα δράση, καθώς η Γάζα βιώνει μια ανθρωπιστική τραγωδία που ξεπερνά κάθε νομικό, ηθικό και ανθρώπινο πρότυπο.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR