spot_img
20.4 C
Rafina
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Γενικό μπλακ άουτ στη Μυτιλήνη από την κακοκαιρία -Μεγάλες πλημμύρες

 

 

 

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην Μυτιλήνη…

Διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί  σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης για μισή ώρα περίπου, έπειτα τα δυνατά μπουρίνια που έπληξαν Μυτιλήνη και χωριά.

Μέχρι τις 9.15 το πρωί η Πυροσβεστική έσπευσε σε τέσσερα περιστατικά εγκλωβισμού πολιτών σε ασανσέρ.

Νέα διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί.

Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η πρωινή καταιγίδα (Τετάρτη πρωί) στην περιοχή του Μανταμάδου και συγκεκριμένα στους οικισμούς Πεδή και Ασπροπόταμο όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαΐδής ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή ενώ όπως σημείωσε παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και κάτοικοι των οικισμών αυτών, αφού πλημμύρισαν τα οικόπεδα και οι αυλές τους.

«Οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν, ωστόσο δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους επειδή υπάρχει τεράστια ποσότητα νερού στις αυλές, στα αγροτεμάχια και στους δρόμους των οικισμών αυτών. Ενημερώθηκε η πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και βρίσκονται αυτή τη στιγμή μηχανήματα στην περιοχή».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής μιλώντας στο «Ν» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την κατάσταση και άμεσα έσπευσε εκεί με μηχανήματα του Δήμου.

«Η καταιγίδα είχε τοπικό χαρακτήρα. Τεράστιοι όγκοι νερού έπεσαν σε λίγη ώρα στους οικισμούς αυτούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Παλεύουμε να ανοίξουμε τους δρόμους και να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Δεν έχουμε εικόνα αυτή την ώρα αν υπάρχουν ζημιές και εντός των οικιών αυτό θα το μάθουμε αργότερα. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Εντωμεταξύ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και οι βάρκες που βρίσκονται στο λιμανάκι του Ασπροποτάμου. Όπως ανέφεραν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπάμπης Τζελαϊδής, πολλά σκάφη βούλιαξαν και οι ιδιοκτήτες τους παλεύουν να σώσουν ότι μπορούν από τον εξοπλισμό.

 

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR