Ένα πρωτοφανές περιστατικό με φόντο τον κόσμο των μεταφορών και τις σκοτεινές διασυνδέσεις του ήρθε στο φως μετά τη σύλληψη ενός 42χρονου, γνωστού για τη δράση του στα social media, από τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται σε δύο σοβαρές υποθέσεις εκβίασης και απειλών σε εργαζομένους και ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών στη Δυτική Αττική, λειτουργώντας υπό τις εντολές 47χρονου συνιδιοκτήτη μεταφορικής επιχείρησης.
Εκβιασμοί, απειλές και… «επιστροφές» με το ζόρι
Σύμφωνα με τις αρχές, ο 47χρονος εργοδότης, ο οποίος χρωστούσε πάνω από 36.000 ευρώ σε δύο πρώην εργαζομένους, επιστράτευσε τον 42χρονο «αστέρα» και έναν ακόμη συνεργό του για να τους επαναφέρουν στην εργασία με το ζόρι και χαμηλότερους μισθούς. Ο ένας εξαναγκάστηκε να επιστρέψει, ενώ στον άλλον προσπάθησαν να ασκήσουν πιέσεις στον νέο εργοδότη του, ώστε να τον απολύσει – κάτι που δεν επετεύχθη.
Αντίσταση στη σύλληψη – Εντοπισμός οπλισμού
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Ιουλίου 2025, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Ο 42χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκαν 1.500 ευρώ μετρητά, ενώ η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε:
- 2 καραμπίνες, εκ των οποίων η μία κλεμμένη
- 2 εγκέφαλοι αυτοκινήτου
- Γεμιστήρας αεροβόλου και δύο κουτιά σφαιριδίων
- Καταγραφικό συστήματος παρακολούθησης
- Ένα αυτοκίνητο
«Αστέρας» με σκοτεινή σκιά
Ο συλληφθείς είχε αναπτύξει έντονη δημόσια παρουσία στα social media, όπου παρουσιαζόταν ως μεσολαβητής ή «τιμωρός» σε ιδιωτικές διαμάχες, απευθύνοντας δημόσιες απειλές προς άτομα που δεν συμμορφώνονταν με τις «συμβουλές» του.
Βαρύ κατηγορητήριο
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, οι τρεις εμπλεκόμενοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για:
- Εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία)
- Βία κατά υπαλλήλων
- Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
- Παραβάσεις του νόμου περί όπλων
Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια και άλλα αδικήματα και οδηγήθηκε ήδη στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για να απολογηθεί.



































