Γιατί ζήτησε «συγγνώμη» από τους Τρικαλινούς ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου;

223

Συχνά πυκνά ακούει ο κόσμος για τα… κατορθώματα των Τρικάλων. Το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι, το πόσο μπροστά τεχνολογικά είναι, το πόσο… αντικαπνιστικά είναι. Κι εύλογα όλοι δίνουν σε όλους αλλά κυρίως στον δήμαρχο τα εύσημα για όσα πετυχαίνουν. Σήμερα το trikalavoice.gr δημοσίευσε μια είδηση που δείχνει πως δικαίως επικροτούν τον δήμαρχο και πως στην ουσία είναι ένας πολιτικός ο οποίος μοιάζει να έρχεται όχι μόνο από άλλη πόλη αλλά από άλλη χώρα και δη τη… Σουηδία. Τι το διαφορετικό έκανε; Επειδή καθυστέρησαν κάποια έργα υδροδότησης όχι μόνο ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά υποσχέθηκε και δωρεάν νερό για 4 μήνες στους πληγέντες! Η ανακοίνωση του κου Παπαστεργίου αφορά τόσο τους καταστηματάρχες όσο και τους κατοίκους της οδού Απόλλωνος οι οποίοι, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα ταλαιπωρούνται από τον περασμένο Μάρτιο λόγω των έργων αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.  

Ο δήμαρχος αναγνώρισε τις αστοχίες και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών.  Μίλησε για τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο έργο. επίπληξε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου που διοικεί λόγω του ότι δεν συνεργάστηκαν μεταξύ τους. Ουσιαστικά τη Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ) και τις Τεχνικές Υπηρεσίες και κατόπιν έστειλε επιστολή στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες στην οποία ζητά συγγνώμη και απαλλάσσει με δική του απόφαση προχωρά σε έκπτωση 100% των λογαριασμών τους στη ΔΕΥΑΤ. 

Μια συμπεριφορά που θυμίζει άλλες χώρες, βορειότερες στις οποίες το κράτος σε κάθε του έκφανση σέβεται τον πολίτη και τη μεταξύ τους σχέση.