spot_img
24 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών

 

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητά να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…» γράφει στην επιστολή του χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που επίσης παραμένουν «σιωπηλοί».

Στην ίδια επιστολή η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου, ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια όπου οι άνθρωποι εκεί ζουν ούτως ή άλλως μαζί με κοινοβιακό τρόπο.

Επίσης σημειώνεται η αναγκη να επιτραπεί η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς.

Μνεία γίνεται και στις διαδικτυακές μεταδόσεις ιερών ακολουθιών.

ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Με δευτερη επιστολή της, την οποία υπογράφει ο Αρχιγραμματέας της, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, την «ατομική προσευχή» όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ημερομηνία της επιστολής του Αρχιεπισκόπου, 19 Μαρτίου, η Εκκλησία έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και  στο υψηλότερο επίπεδο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην θρησκευτική ζωή των Ελλήνων κάτι το οποίο όμως δεν δημοσιοποίησε αφήνοντας χώρο σε πολλούς αυτόκλητους σωτήρες.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Γ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR