Η εργαλειοποίηση και τα… ντοκουμέντα

246

Ακούστηκε χτες το βράδυ μετεκλογικά(;) από την κα Δούρου μία φράση. ‘Εργαλειοποίηση καταστροφών’.

Αντιλαμβάνομαι πως όλοι είμαστε άνθρωποι και είτε εντός είτε εκτός πολιτικής σκηνής, μπορεί να έχει αισθανθεί κανείς ενδεχομένως στοχοποιημένος, αδικημένος, να ‘δέχεται μαζικά τα πυρά’, προφανώς για να μην διευρυνθούν οι ΕΥΘΥΝΕΣ και πλησιάσουν άλλους…

Και φυσικά δεν μιλούμε για ΔΟΛΟ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντα. Εξάλλου δεν είμαστε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Και θέλω να πιστεύω πως η χτεσινοβραδινή δήλωση, εξέφραζε τα όσα ελέχθησαν πιο πάνω. Σε ανθρώπινο επίπεδο.

Θέλω όμως να αναφέρω κάποια μικρά πράγματα αν επιτρέπεται.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο δημοσιογράφος καλείται να αναζητά την αλήθεια και να φέρνει στο φως ντοκουμέντα και στοιχεία ακόμα και εκεί που άλλοι μπορεί να σταματούν.

Στη Μάνδρα δεν κάλυψα κάποιο ρεπορτάζ, στο Μάτι όμως…

Το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ παρουσιάζεται αυτούσιο, uncut και τα συμπεράσματα δικά σας. Μία συζήτηση που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά.

Ο δημοσιογράφος κάνει κατά την ταπεινή μου άποψη, το ενδεδειγμένο. Ρωτά και προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Και εδώ στο e reportaz τα εμφανίζουμε και UNCUT αν χρειάζεται.

Επειδή όντως ήταν τραγωδία. Ακόμη και αν υπήρχε μισό θύμα.

Τα περισσότερα θύματα, καθιστούν μια κατάσταση ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΗ.

Όχι, δεν ήταν η πρώτη κυβέρνηση, κατά τη θητεία της οποίας συνέβησαν τραγικά γεγονότα. Και όχι τα θύματα δεν διαχωρίζονται λόγω κυβερνήσεων, περιοχών, χρόνου ή άλλων παραγόντων.

ΑΛΛΑ.

Σαν άνθρωπος, σαν πολίτης και σαν ψηφοφόρος, θα δεχόμουν ενδεχομένως τον όρο εργαλειοποίηση σε δύο μόνο περιπτώσεις.

1. Σε άλλο timing και σίγουρα αν αυτή η λέξη περιέγραφε τις αυτόματες προσωπικές διεργασίες ενός ανθρώπου, του οποίου η αξιοπρέπεια και το ήθος στο άκουσμα και μόνο μίας τέτοιας ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ, όχι αν βρισκόταν σε θέση ευθύνης, έπραττε το αυτονόητο, δηλαδή να παραιτηθεί.

2. Ακόμα και αν όσοι ήταν ή συνεχίζουν να βρίσκονται σε θέσεις τέτοιες που να συνδέονται με ενδεχόμενες ΕΥΘΥΝΕΣ για αυτές τις καταστροφές, αν ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, έπραττε ως όφειλε επίσης. (Σαν νέος ειδικά άνθρωπος και σαν νεωτεριστικά πολιτικά προσκείμενος όπως υποστήριζε). Να λειτουργούσε άμεσα και να έδειχνε την πόρτα εξόδου αμέσως.

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.

Τα αλλά αφορούν επαναλαμβάνω τη ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γιατί υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν τα χειρότερα και έχουν εφεύρει ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ υπάρχει και όχι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν αυτό που τους συνέβη ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ.

ΤΕΛΕΙΑ.