spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί τη διαλεύκανση της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Επείγον μήνυμα προς τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απέστειλε νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την εκ μέρους τους στήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων, που συγκλονισμένοι αντιμετωπίζουν την τραγική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.
Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.
Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», το 1989,  στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα «Εξουσία», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA».
Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και την δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του.
Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του έχει αναστατώσει όχι μόνο την δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ κοινό και έντονο είναι το αίτημα να βρεθούν το γρηγορότερο οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR