Την ιστορία της διατροφής παρακολούθησαν τα μέλη και οι φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας μέσα από εικόνες και με τη ζωντανή παρουσίαση του μέλους του Λ.Ε.Ρ., της Νάντιας Παντελιά.
Ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του ανθρώπου στη γη και φτάνοντας ως τις μέρες μας ακολουθήσαμε τη διαμόρφωση της ελληνικής διατροφής και κουζίνας συσχετίζοντάς την με τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα, τις προσωπικότητες, την πληθυσμιακή μετακίνηση, την πολιτική, τις κοινωνικοοικονομικές δομές, τη θρησκεία.
Ήταν μια διαδρομή γεμάτη γεύσεις, υλικά της γης, συνήθειες και έθιμα μέσα στο φιλικό σπιτικό του Λ.Ε.Ρ., που ολοκληρώθηκε με εδέσματα από τους διαφορετικούς σταθμούς της ιστορίας και της γεωγραφίας του τόπου μας!