spot_img
15.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο για όσους φοβούνται τις πτήσεις

 

 

 

Ο φόβος πολλών ανθρώπων μόλις μπαίνουν σε αεροπλάνο είναι δεδομένος και πολλές φορές αξεπέραστος…

Στην περίπτωση που ανήκετε στους νευρικούς ταξιδιώτες, κι αυτό γιατί πολύ απλά φοβάστε τις πτήσεις, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου που οι ειδικοί συστήνουν να προτιμήσετε για ένα πιο ανάλαφρο ταξίδι.

Πολλοί επιβάτες, λοιπόν, που φοβούνται τις πτήσεις έχουν άγχος για τις αναταράξεις στον αέρα ή για την αίσθηση ότι το αεροπλάνο στρίβει λίγο μετά την απογείωση ή πριν από την προσγείωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα κάθισμα στο μεσαίο διάδρομο πάνω από το φτερό μπορεί να δίνει την αίσθηση ότι πιο σταθερό, ειδικά κατά τη διάρκεια των στροφών.

«Υπάρχει μια έντονη συζήτηση γύρω από το αν υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους του αεροσκάφους», λέει στο Conte Nast Traveler ο Paul Tizzard, προπονητής φόβου πτήσης με την LoveFly. «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τεράστια, άλλοι λένε ότι είναι οριακή. Πραγματικά μιλώντας, το σημείο ισορροπίας βρίσκεται πάνω από τα φτερά ή ίσως ελαφρώς μπροστά. Αυτό θεωρείται το “καλύτερο σημείο” από πολλούς”».

Αν αισθάνεστε αγχωμένοι, μπορείτε, επίσης, να σκεφτείτε να επιλέξετε μια θέση με θέα στο μέρος όπου συχνά δραστηριοποιούνται οι αεροσυνοδοί. Όταν πέφτετε σε κενά αέρος, μπορεί να είναι ανακουφιστικό να βλέπετε το πλήρωμα καμπίνας να χαμογελάει, να μιλάει και να ασχολείται με τη δουλειά του. Μπορείτε, επίσης, να ενημερώσετε τους αεροσυνοδούς ότι είστε νευρικός επιβάτης. Είναι πιθανό να έρθουν και να σας ελέγξουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή κατά τη διάρκεια αναταράξεων για να σας καθησυχάσουν, οπότε ένα κάθισμα στο διάδρομο μπορεί να διευκολύνει αυτές τις αλληλεπιδράσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Αυτή την εβδομάδα

Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής

Δεν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει το γεγονός ότι για...

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, η«Πανδαισία» στο Πικέρμι, από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα

Σήμερα και την επόμενη Κυριακή το Εναλλακτικό Παντοπωλείο &...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

RPN.GR