Ι.Ν. Ανάληψης Διασταύρωσης Ραφήνας : Ο Ακάθιστος Ύμνος και ανακοίνωση για μια καινούργια Αγιά Σοφιά στον Γέρακα!(φωτο-βίντεο)

626

Ημέρα πένθους σήμερα για όλη την Ορθοδοξία καθώς μετά από 86 ολόκληρα χρόνια βεβηλώθηκε η Αγιά Σοφιά και ακούστηκε Μουσουλμανική προσευχή μέσα στον ιερό της χώρο που μετατράπηκε σε τζαμί.

Η Ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου τελέσθηκε σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδος,και φυσικά στην Μητρόπολή μας,στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για την βαρβαρότητα που συντελείται κατά της Ορθοδοξίας από τους Τούρκους.

Εμείς βρεθήκαμε στον Ι.Ν της Ανάληψης του Κυρίου στην Διασταύρωση Ραφήνας,από όπου σας μεταδώσαμε ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας μας στο facebook όλη την Ιερή Ακολουθία που τελέσθηκε από τους πατέρες Νικόλαο και Γρηγόριο.

 

Ανάληψη Διασταυρωσης Ραφήνας

Gepostet von Rafina Pikermi News am Freitag, 24. Juli 2020

 

O πατέρας Νικόλαος Πούλης,μετά το πέρας της  Ακολουθίας μίλησε εμφανώς συγκινημένος στους πιστούς για την ταπείνωση του Χριστού που συνετελέσθη σήμερα μέσα στην Αγιά Σοφιά αλλά τόνισε ότι όλα συμβαίνουν τελικά προκειμένου να ενδυναμώσουν την πίστη μας,όπως και η Άλωση της Πόλης το 1453.

Ανακοίνωσε και ένα πολύ χαρμόσυνο νέο,εκ μέρους του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικολάου,ότι ελήφθη απόφαση να ανεγερθεί μια νέα Αγία Σοφία,ένας Ιερός Ναός σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στον Γέρακα.

φωτο-βίντεο Κατερίνα Τράση