spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

«Η παλέτα των συναισθημάτων» – Μια εντυπωσιακή και συγκινητική παράσταση χορού στο θέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης

 

 

 

«Η παλέτα των συναισθημάτων»
Μια εντυπωσιακή και συγκινητική παράσταση χορού
η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18 Ιουνίου στο θέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης με πρωταγωνιστές πάνω από 50 χορευτές ( παιδιά και εφήβους ) καθώς και τρεις δασκάλους χορού της Σχολής Μπαλέτου Γιάννη Χριστοφορίδη η οποία εδρεύει στη Νέα Μάκρη.
Η Παράσταση είναι εµπνευσµένη από το « Νησί των συναισθηµάτων» που είναι απόσπασµα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι µε τίτλο «Ο δρόµος των Δακρύων». Επίσης ο Μάνος Χατζιδάκις έχει εµπνευστεί από το απόσπασµα του παραµυθιού και το έχει µελοποιήσει.

Γράφει η καθηγήτρια Χορού & Χορογράφος Ελευθερία Ρίζου

Η παράσταση που παρουσίασε το Ωδείο – Μπαλέτο του Γιάννη Χριστοφορίδη δεν ήταν απλά μία καλή παράσταση αλλά ένα υποδειγματικό καλλιτεχνικό γεγονός.
Το να δημιουργήσει κανείς ένα θέαμα με πρωταγωνιστές παιδιά είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και απαιτεί γνώση, αφοσίωση και τεράστια υπομονή. Όταν στα παραπάνω προστίθεται η μεγάλη αγάπη των δασκάλων οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά να κάνουν την δουλειά τους καταθέτοντας την ψυχή και το σώμα τους σε κάθε μάθημα, σε κάθε πρόβα για χρόνια ολόκληρα το αποτέλεσμα ξεπερνά το μέσο όρο και απογειώνεται.
Τι το ξεχωριστό είχε λοιπόν η συγκεκριμένη παράσταση;
Δεν προσπάθησε να αποδείξει τίποτα και να συγκριθεί με κανέναν. Οι δάσκαλοι δεν «ξεζούμισαν» τα παιδιά, αλλά τα ενέπνευσαν. Από τα προνήπια μέχρι τα μεγαλύτερα ένιωθες τη σύνδεση μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους και τη χαρά να βρίσκονται ταυτόχρονα στη σκηνή μαζί τους.
Το θέμα και η επεξεργασία του, η δόμηση του, η πλοκή και η αφήγηση αποδόθηκαν από τους χορευτές με απλότητα, απευθύνθηκαν σε όλους τους θεατές ανεξάρτητα από την ηλικία τους και τους συγκίνησαν εξίσου.
Η σχολή του Γιάννη Χριστοφορίδη επενδύει συνειδητά στην ποιότητα χωρίς διαπραγματεύσεις από το 1995. Το να επιλέγεις να μην πας με το ρεύμα, να μη χαιδέψεις τα αυτιά του κοινού και να μην παραδοθείς σε εμπορικά τεχνάσματα έχουν το κόστος τους ειδικά στη χώρα μας και στην εποχή μας, αν όμως επιλέγουμε να υπηρετούμε την τέχνη αυτός είναι δρόμος και ας μη γεμίζει το θέατρο.
Έτσι διαμορφώνεις ανθρώπους με γνώση και αισθητική, καλλιεργείς και σμιλεύεις τις προτιμήσεις που θα έχουν οι επόμενες γενιές από νωρίς. Μαθαίνεις στα παιδιά να ξεχωρίζουν και να επιλέγουν.
Συγχαρητήρια από καρδιάς στους μοναδικούς δασκάλους για την άρτια δουλειά τους.
Στην καλλιτεχνική διευθύντρια για τον συντονισμό και το τελικό εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Στην διεύθυνση της Σχολής για την προσήλωση στην υψηλή ποιότητα που σταθερά επιλέγει ανεξαρτήτως κόστους κοντά 30 χρόνια.
Στους γονείς για την επιλογή τους και πάνω απ’ όλα στους πρωταγωνιστές της «Χώρας των Συναισθημάτων», τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές της Σχολής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :
Αφήγηση: Γωγώ Ξανθάκη
Τεχνική υποστήριξη – Φωτισμοί: Αντώνης Καρανδεινός
Σκηνικά: Θέατρο περιγιαλίου Κορινθίας
Κοστούμια: Carmen, Francensco Infante
Φωτογραφία-Βίντεο: Studio Ναυπλιώτης
Γραμματεία – Δημόσιες σχέσεις: Έφη Χριστουλάκη

Ευχαριστίες :
Στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λυκείου Παλλήνης
Στο θέατρο του Περιγιαλίου Κορινθίας
Την Έλενα Ραγκούση

Στη σχολή Μπαλέτου διδάσκουν :
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαίρη Ταλιαμπέ
Μαίρη Ταλιαμπέ: Κλασσικό Μπαλέτο – pilates
Μαριλένα Λαμπροπούλου: Κλασσικό Μπαλέτο- pilates
Βάσια Βαραμπούτη: Κλασσικό Μπαλέτο,
Σύγχρονο χορό, Μπαλέτο ενηλίκων
Κωνσταντίνος Αργυρίου -Ευαγγελούδης: Σύγχρονο χορό
Βασίλης Καραογλάνης: Hip-Hop

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR