spot_img
17.3 C
Rafina
Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2026
spot_img

Η Ρωσία έδωσε άσυλο στον Άσαντ και την οικογένειά του – rpn

Η Ρωσία χορήγησε άσυλο στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την οικογένειά του, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τη φυγή του, αναφέροντας ότι δόθηκε εντολή για ειρηνική μετάβαση εξουσίας. Παρόμοια εκτίμηση έκανε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ωστόσο, διπλωματικός σύμβουλος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απέφυγε να επιβεβαιώσει αν ο Άσαντ βρήκε καταφύγιο εκεί.

Ο Άσαντ, που ανέλαβε την εξουσία το 2000, είχε υποσχεθεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά διατήρησε αυταρχικές πρακτικές, όπως αυτές του πατέρα του, Χαφέζ Αλ Άσαντ. Αυτό οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο με πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς. Με τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, ανέκτησε τον έλεγχο στα δύο τρίτα της χώρας. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς η Δύση θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η τρομοκρατική οργάνωση Χαγιάτ Ταχριρ Ελ Σαμ, με τον ηγέτη της να προσπαθεί να υιοθετήσει πιο μετριοπαθή στάση.

Αυτή την εβδομάδα

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 27/3

Αγαπητέ μου Κριέ, η Παρασκευή σου ξεκινά με μια...

Πάτρα: Βρέφος 8 μηνών με κατάγματα και εγκαύματα – Υπό διερεύνηση σοβαρή υπόθεση κακοποίησης

Σοκ και έντονο προβληματισμό προκαλεί η υπόθεση ενός βρέφους...

Άρτιον στο Μάτι – Το Σάββατο γράφουμε ιστορία

Artion – Το Σάββατο γράφουμε ιστορία Αυτό το Σάββατο το...

Τι αλλάζει στην τσέπη των υπαλλήλων σε Δήμους και Περιφέρειες από την 1η Απριλίου

Από την 1η Απριλίου 2026 μπαίνει σε εφαρμογή η...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 27/3

Αγαπητέ μου Κριέ, η Παρασκευή σου ξεκινά με μια...

Άρτιον στο Μάτι – Το Σάββατο γράφουμε ιστορία

Artion – Το Σάββατο γράφουμε ιστορία Αυτό το Σάββατο το...

Πικέρμι: Πασχαλινό παζάρι αγάπης στην Αγία Φιλοθέη, στην Διώνη

Πασχαλινό παζάρι αγάπης στη Διώνη Με ανοιξιάτικη διάθεση και πνεύμα...

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Παλλήνης

Με επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Δήμο Παλλήνης, παρουσία...

RPN.GR