Η συγκίνηση του Πατριάρχη , όταν άκουσε το όνομα της αλησμόνητης Τρίγλιας (Βιθυνίας)

391

Στο Άγιο Όρος βρέθηκε πρόσφατα ο Πατριάρχης , και στο πλαίσιο της επίσκεψής του, βρέθηκε στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος στο Άγιο Όρος, όπου τέλεσε τον αγιασμό και εγκαινίασε μια “πτέρυγα” της Μονής που ανακαινίσθηκε έπειτα απο μια καταστροφική πυρκαγιά το 1948.

Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος βρισκόταν και μια οκταμελής ομάδα προσκυνητών απο την Ραφήνα, στην οποία επικεφαλής ήταν ο ιερέας Δημήτριος Μπακόπουλος απο τον Ιερό ναό της Παναγίας της Παντοβασίλισσας.

Οι εκ Ραφήνας προσκυνητές , παρακάθισαν στην “τράπεζα” που παρατέθηκε προς τιμήν του Παναγιωτάτου και στη συνέχεια καθώς η Τράπεζα ήταν “άνευ προπόσεων” επετράαπη στους “Ραφηνιώτες” να έχουν μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Να σημειωθεί ότι παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί δύσκολα οι προσκυνητές μπορούσαν να πλησιάσουν τον κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν του είπε ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος ότι οι προσκυνητές ήταν απο την Παναγία της Παντοβασίλισσας της Ραφήνας. Ο Παναγιότατος συγκινημένος αναφέρθηκε στις Πατριαρχικές Θείες Λειτουργίες που τέλεσε κατά το παρελθόν στην Τρίγλια Βιθυνίας.

Στο τέλος της ολιγόλεπτης αυτής συνάντησης βγήκε και η αναμνηστική φωτογραφία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με ομάδα προσκυνητών απο την Ραφήνα.