Στέφανος Γιαλαμάς : Οι μικροί φίλοι του στη Ραφήνα θρηνούν για το “ξαφνικό του ταξίδι”

1096

Θα θυμάστε που πριν απο περίπου δυο μήνες είχαμε επισκεφθεί μια παιδική χαρά στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου για να φωτογραφίσουμε τα παιδιά της γειτονιάς που με δική τους πρωτοβουλία καθάρισαν το χώρο . Σε αυτό το εγχείρημα τους ένας γείτονας τους είχε ενθαρρύνει πολύ . Ένας άνθρωπος ακαδημαϊκός ο οποίος μάλιστα μπήκε σε μια διαδικασία χορήγησης δωρεάς προκειμένου να φτιάξει αυτή την παιδική χαρά για τα παιδιά .

Σήμερα όμως μάθαμε ότι ο κύριος αυτός έφυγε απο τη ζωή ξαφνικά . Τα παιδιά λυπήθηκαν πολύ και στη μνήμη του έκαναν μια “σύνθεση” που μας συγκίνησε!

Ποιος ήταν ο Στέφανος Γιαλαμάς

Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στον ύπνο του ο Στέφανος Γιαλαμάς, πρόεδρος των Σχολείων ACS (American Community Schools of Athens) από το έτος 2005, βυθίζοντας στη θλίψη τους μαθητές, διδάσκοντες και εργαζόμενους σ’ αυτά.

Την ανακοίνωση της εκδημίας του αείμνηστου Στέφανου Γιαλαμά (Stefanos Gialamas) έκανε Suheil Sabbagh, πρόεδρος της Εφορείας των Σχολείων ACS, λέγοντας πως «με βαθιά λύπη και μεγάλη δυσκολία να το πιστέψουμε ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας προέδρου Στέφανου Γιαλαμά, σε ηλικία 64 ετών στον ύπνο, στις 18 Οκτωβρίου, πριν από την εκφώνηση της κεντρικής του ομιλίας στο Συνέδριο του Alliance International Education στη Γενεύη της Ελβετίας».

Σημείωσε ακόμη, πως «ο πρόεδρος Γιαλαμάς ήταν στο ACS από το 2005 και υπό την ηγεσία του κατέστη ένα κορυφαίο διεθνές σχολείο με ήθος και διαρκή αναζήτηση της αριστείας».

Περιγράφοντας τον αείμνηστο Στέφανο Γιαλαμά έγραψε πως «ήταν οραματιστής της εκπαίδευσης, εφ’ όρου ζωής μαθητής, πίστευε στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και ήταν μέντορας πολλών που τον συνάντησαν στο διάβα της ζωής τους. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε για την εμπνευσμένη και παραδειγματική ηγεσία του, για την αγάπη του για τα παιδιά και για εκείνους που είχαν ανάγκη, αλλά και για τον ενθουσιασμό και την βαθιά του πίστη του για την παιδεία».