Η συνταγή της ημέρας : Ελληνική καρμπονάρα

373

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 120 γρ. μανιτάρια champignon
  • 120 γρ. μπέικον
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 σκ. σκόρδο
  • πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Κρατάμε στην άκρη μια κούπα, περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα