Η συνταγή της ημέρας : Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

316

Συστατικά

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 15 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι

Για το αβγολέμονο

  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • πιπέρι

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα γιουβαρλάκια

  • Βάζουμε στο μπλεντεράκι το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ. νερό. Χτυπάμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε πετσέτα και πιέζουμε καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το νερό, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, τον ζωμό λαχανικών και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40.

Για το αβγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τον χυμό από 2 λεμόνια, τον άνηθο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε πολύ αργά στο μπολ, 2-3 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σερβίρουμε με φέτα, ψωμί, ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι.