Ικαρία: Προσπάθησε να σκαρφαλώσει, αποκολλήθηκε ο βράχος και την καταπλάκωσε – Ανάσκελα βρέθηκε η αστροφυσικός

509

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η 34χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ είχε τραγικό ατύχημα πέφτοντας από χαράδρα στην Ικαρία, δίνοντας τραγικό τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής της από τη Δευτέρα το πρωί.

Η άτυχη αστροφυσικός μάλιστα βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης, σε θέση ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της. Ακαριαίος ο θάνατός της; Με αυτή την εξέλιξη, ενισχύεται το σενάριο που την ήθελε να είχε πάει για αναρρίχηση ή καταρρίχηση, ωστόσο ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, με συνέπεια να βρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακαριαίο θάνατο.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται, ακόμη, το πόρισμα του ιατροδικαστή, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο και θεωρείται καθοριστικό αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της 34χρονης. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στα δελτία ειδήσεων από τους διασώστες, αυτό που επιχείρησε να κάνει η αστροφυσικός ήταν πολύ επικίνδυνο, καθώς ο βράχος είναι πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου ενέργειες.

Επιπλέον, από αυτό το σημείο φαίνεται πως εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Οι έρευνες της αστυνομίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως το κινητό της άτυχης γυναίκας εξέπεμψε 6 σήματα, τα 2 εκ των οποίων ήταν πλασματικά, λόγω πιθανής απώλειας σήματος. Όπως είπε διασώστης το κινητό χτυπούσε αλλά προφανώς η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το απαντήσει, ενώ τόνισε πως πολλές φορές του στίγμα του κινητού δεν είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος για να εντοπιστεί κάποιος.

Πως βρέθηκε

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα το πτώμα της Βρετανίδας αστροφυσικού. Η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων σε απόσταση περίπου 1 με 1,5 χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, όπου εστιάζονταν οι έρευνες. Η άτυχη Βρετανίδα φορούσε τα ίδια ρούχα που συνήθιζε να φορά όταν έκανε τζόκινγκ τις ημέρες που βρισκόταν στο νησί. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, το σημείο αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο για να ανασύρουν

μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ. Επίσημα η Αστυνομία αρχικά δεν είχε προβεί σε ταυτοποίηση, όμως το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί άλλη εξαφάνιση στο νησί, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη Βρετανίδα αστροφυσικό. Τελικά μια περίπου ώρα αργότερα και μετά την ανάσυρση της σορού επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για την άτυχη αστροφυσικό. ΣΧΕΤΙΚΑ Ικαρία: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 34χρονη αστροφυσικός – Μόλις 1,5 χλμ. από το ξενοδοχείο όπου έμενε (ΕΙΚΟΝΕΣ) Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρου: Θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ταυτοποίηση Με αφορμή την ανάσυρση της σορού της, γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ. «Είμαι συγκλονισμέενος που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ. Νοείται ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.