spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πρόσωπο με πρόσωπο με την Έφη Κακαράντζουλα – rpn

 

 

 

Η δευτεροβάθμια δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε τον Μάιο του 2020 εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο, με την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα να κάθεται στο εδώλιο και την Ιωάννα Παλιοσπύρου να παρακολουθεί τη διαδικασία από τις πίσω θέσεις του ακροατηρίου.

Ωστόσο, η δίκη διακόπηκε και προγραμματίστηκε να συνεχιστεί στις 16 Ιανουαρίου 2025. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς η επίθεση άφησε σοβαρά τραύματα στην Ιωάννα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικάΗ Ιωάννα Παλιοσπύρου το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι την οποία είχε διαπράξει σε βάρος της τον Μάιο του 2020 η Έφη Κακαράτζουλα, βρέθηκε από νωρίς στο Εφετείο για να παραβρεθεί στη δίκη έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της Νίκο Αλεξανδρή και Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η 39χρονη κατηγορουμένη, η οποία με ομόφωνη απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Παλιοσπύρου, βρέθηκε και εκείνη από νωρίς στο δικαστήριο και πήρε τη θέση της στο εδώλιο.

Ωστόσο, με την εκφώνηση της υπόθεσης και αφού η Ιωάννα Παλιόσπύρου επανέλαβε δια των συνηγόρων της την υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη, ο συνήγορος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου απέστειλε δήλωση στο δικαστήριο με την οποία ενημέρωσε ότι εκτάκτως βρίσκεται εκτός Αθηνών και ζήτησε αναβολή της υπόθεσης.

«Υπάρχει κώλυμα στο πρόσωπο του κ. Κεχαγιόγλου λόγω προβλήματος υγείας στενού συγγενικού του προσώπου. Αυτό έγινε αργά χθες το βράδυ και δεν πρόλαβε να ενημερώσει ούτε την κατηγορουμένη», ανέφερε δικηγόρος συνεργάτιδα του κ. Κεχαγιόγλου.
Στο αίτημα αυτό της υπεράσπισης, αντιρρήσεις προέβαλαν οι συνήγοροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τον κ. Αλεξανδρή να επισημαίνει πως το αίτημα είναι αόριστο.

«Η εντολέας μας έχει κάνει 20 χειρουργεία και σήμερα είχε χειρουργείο αλλά είναι εδώ. Πρέπει κάπως να προστατευθεί», είπε ο κ. Αλεξανδρής, ζητώντας να μην αναβληθεί η δίκη.

Προτείνοντας επί του αιτήματος αναβολής της δίκης η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Ράικου ζήτησε αυτό να απορριφθεί και το πρόβλημα που ανέκυψε να αντιμετωπιστεί με διακοπή.

Έπειτα από σύντομη διάσκεψη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και στο σημείο αυτό η πρόεδρος ρώτησε την κατηγορουμένη αν θα ασκήσει εκείνη το δικαίωμα εξαίρεσης των ενόρκων ή αν θα πρέπει το δικαστήριο να της διορίσει άλλον συνήγορο ώστε να ασκήσει εκείνος το δικαίωμα αυτό. Πρόκειται για διαδικασία που προβλέπει η δικονομία προκειμένου να συγκροτηθεί το δικαστήριο αποτελούμενο από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους, δηλαδή πολίτες.

Η συνεργάτιδα του Κεχαγιόγλου επανέλαβε πως εκείνος είναι ο συνήγορος της Έφη Κακαράτζουλα, με την πρόεδρο να της ζητά να επικοινωνήσει με τον κ. Κεχαγιόγλου και να επανέλθει. Τελικά έπειτα από επικοινωνία γνωστοποιήθηκε ότι θα προσέλθει στο δικαστήριο έτερος συνήγορος, ο οποίος μαζί με τον κ. Κεχαγιόγλου είχαν υπερασπιστεί την κατηγορουμένη σε πρώτο βαθμό. Μετά από αυτό, η δίκη με απόφαση του δικαστηρίου διεκόπη για τις 16 Ιανουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

Ραφήνα: Ομιλία για την επανάσταση του 1821 με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εν μέσω πολεμικής περιόδου οι άγνωστες αλήθειες για την...

Ο Μπραντ Πιτ στη Νέα Μάκρη: Γυρίσματα στον Ναυτικό Όμιλο και στο ιστορικό ξενοδοχείο Nireus

Κινηματογραφικό «αέρα» Χόλυγουντ έχει φέρει στη Νέα Μάκρη η...

ΝΕΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

Ραφήνα: Ομιλία για την επανάσταση του 1821 με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εν μέσω πολεμικής περιόδου οι άγνωστες αλήθειες για την...

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

Τριγλία Ραφήνας – Κρυονέρι: Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή

Σημαντικό παιχνίδι δίνει η Τριγλία Ραφήνας την Κυριακή 15...

RPN.GR