ΗΠΑ: Φοβούνται «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν το επόμενο 48ωρο

221

Η δολοφονία του του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ, οι όρκοι εκδίκησης της ηγεσίας του Ιράν και ένα ντόμινο αντιποίνων των δύο χωρών ανεβάζει στο «κόκκινο» την ανησυχία.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ακόμα και για «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν στις ΗΠΑ το επόμενο 48ωρο.

ΗΠΑ: Θωρακίζεται ο Λευκός Οίκος
Την ώρα που οι ΗΠΑ αναμένουν τα αντίποινα του Ιράν και η ένταση κλιμακώνεται, κορυφαίοι βοηθοί του Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν, τη Δευτέρα, για το ζήτημα ασφάλειας σε ολόκληρο τον Λευκό Οίκο. Οπως αναφέρει το iefimerida.gr, τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν πρόσθετους μυστικούς πράκτορες, αυστηρότερες υπηρεσίες ασφαλείας στις εισόδους και μεγαλύτερη προσοχή στους επισκέπτες.

Υπάλληλος του Λευκού Οίκου, που επικαλείται το Politico, βάσει αυτών οι φρουροί θα περνούν λίγο περισσότερο χρόνο ή θα ελέγχουν πιο στενά τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον Λευκό Οίκο. «Τίποτα, όμως, υπερβολικό που θα διαταράξει την είσοδο των ανθρώπων που έχουν θεμιτούς λόγους», αναφέρει. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι οι φρουροί θα διαβεβαιώνονται πως οι επισκέπτες είναι μόνοι τους στα αυτοκίνητα και θα χρησιμοποιούν σκύλους για έλεγχο, ο οποίος θα διαρκεί παραπάνω από το συνηθισμένο.

Associated Press: Αναμένεται «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν το επόμενο 48ωρο

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν απάντηση των ιρανικών δυνάμεων, ως εκδίκηση για τον θάνατο του Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, υπογραμμίζοντας την στρατιωτική ετοιμότητα στη χώρα, αλλά και τον φόβο για αντίποινα με πιθανή την απόπειρα αφαίρεσης της ζωής ενός Αμερικανού Στρατηγού.