spot_img
32.7 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

ΗΠΑ: Βίντεο σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό Αφροαμερικάνου από αστυνομικούς

 

 

 

Tο φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από την κάμερα σώματος αστυνομικού που δείχνει τον Τάιρ Νίκολς να ξυλοκοπείται βάναυσα από πολλούς αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ του νεαρού και πέντε αστυνομικών, που κατηγορούνται για τον θάνατό του.

Ο 29χρονο Αφροαμερικανός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στις 7 Ιανουαρίου έπειτα από μια «αντιπαράθεση» με αστυνομικούς που ήθελαν να τον συλλάβουν για μια απλή παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Οι αστυνομικοί είχαν απολυθεί και κατηγορήθηκαν την Πέμπτη για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του φόνου δευτέρου βαθμού. Τους ασκήθηκαν διώξεις και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

 

 

 

 

 

 

Η αρχηγός της αστυνομίας του Μέμφις, Σέρελιν Ντέιβις, υποστήριξε ότι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι μαύροι βγάζει από το τραπέζι τα κίνητρα τους να είναι φυλετικά.

Η κάμερα σώματος ενός αξιωματικού τον δείχνει να τρέχει στη σκηνή και να κυνηγάει τον Νίκολς, ο οποίος πέφτει αμέσως στο έδαφος.

Άλλοι αξιωματικοί αρχίζουν αμέσως να τον χτυπούν. Η κάμερα του αστυνομικού είναι μπλοκαρισμένη στη συνέχεια. Ο Νίκολς ακούγεται να ουρλιάζει και οι αστυνομικοί του φωνάζουν να τους δώσει τα χέρια του και να ξαπλώσει πίσω.

«Εντάξει, εντάξει», λέει επανειλημμένα, εκτελώντας τις εντολές τους. «Απλώς προσπαθώ να πάω σπίτι», τους εξηγεί.

Στη συνέχεια, ο Νίκολς απελευθερώνεται από τις λαβές των αστυνομικών καθώς εκείνοι τον ψεκάζουν με πιπέρι και τον πυροβολούν με ένα τέιζερ.

 

https://twitter.com/i/status/1619142056563343361

Αγανακτισμένος ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «αγανάκτησε» και «πόνεσε βαθιά» βλέποντας το «φρικιαστικό» βίντεο της βίαιης σύλληψης του Τάιρ Νίκολς.

«Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απόψε θα προκαλέσουν αγανάκτηση στον πληθυσμό, κι υπάρχει λόγος», αναγνώρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, όμως συμπλήρωσε πως είναι απαραίτητο οι διαδηλώσεις που θα γίνουν να είναι «ειρηνικές».

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, η οικογένεια του Τάιρ Νίκολς «αξίζει» να διενεργηθεί «άμεση, πλήρης και διαφανής έρευνα».

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου – Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του παρακαταθήκη

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ανδρέα...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

RPN.GR