spot_img
9.5 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Ισόβια στον 55χρονο που δολοφόνησε με 25 μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του

 

 

 

Ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης στον 55χρονο, ο οποίος δολοφόνησε με 25 μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του, Νεκταρία, τον Οκτώβριο του 2021 στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Η γυναικοκτονία, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, έγινε σε χώρο ξενοδοχείου, όπου η γυναίκα είχε πάει να εργαστεί ως καμαριέρα.

Ο δράστης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του που σκότωσε τη μάνα τους και δήλωσε μετάνοια. Παρέμεινε σκυφτός και αμίλητος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Στην απολογία του είπε ότι την είχε δει εκείνο το πρωινό να κατευθύνεται στη δουλειά της με το αυτοκίνητο. Της έκανε νόημα και δεν σταμάτησε και τότε την ακολούθησε στο ξενοδοχείο.

«Ντρέπομαι να πω όσα μου είπε και θόλωσα» συνέχισε ο κατηγορούμενος.

Στη δίκη ήταν διχασμένη και η οικογένεια, καθώς ο μεγάλος γιος κατέθεσε υπέρ του πατέρα του, λέγοντας ότι υπήρχε αίσθημα ντροπής καθώς η μητέρα τους είχε σχέση με φίλο του πατέρα του.

Η κόρη βρέθηκε απέναντι, στην πολιτική αγωγή, λέγοντας ότι ο πατέρας ήταν βίαιος και πως τους χτυπούσε με μια κουτάλα του φαγητού.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε από το Δικαστήριο της Νεάπολης, μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Tο χρονικό της φρικτής δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας Μαράκη είχε σημειωθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2021, στον Περιστερά της Ιεράπετρας. Ο 55χρονος εν διαστάσει σύζυγός της την δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές, επειδή εκείνη είχε αποφασίσει οριστικά να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς εκείνον.

Μόλις ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, ο δράστης φέρεται να εγκατέλειψε το δίκυκλο όχημά του, καθώς δεν έπαιρνε μπρος και να μετέβη πεζός σε παρακείμενο χωράφι, σε απόκρημνο παραθαλάσσιο μέρος.

Όταν λίγα λεπτά αργότερα έσπευσαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί, ο 55χρονος απείλησε ότι θα πέσει στο κενό, ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε.

Επί σχεδόν 7 ώρες έλαβε χώρα ένα «θρίλερ» διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αστυνομία και τον γυναικοκτόνο, πριν τελικά ο τελευταίος να πειστεί να παραδοθεί στις Αρχές.

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR