spot_img
32.7 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ισραήλ: Γιός διάσημου γιατρού ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση – rpn

 

 

 

Έλληνας πολίτης είναι ανάμεσα στους νεκρούς από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ την Τετάρτη το πρωί (02.10.24).

Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, κάτοικο Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, και γιο του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση. Η οικογένειά του ζει στο Ισραήλ από το 1988.  Ο 26χρονος, ο οποίος φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ, είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

7 νεκροί και 9 τραυματίες από τα πυρά των τρομοκρατών

Σημειώνεται πως εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν το Ιράν εξαπολύει την πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Βίντεο με τους τρομοκράτες να κυνηγούν πολίτες στο σταθμό

Ανατριχιαστικά πλάνα από το χτύπημα στο Τελ Αβίβ δείχνουν δύο τρομοκράτες να κυνηγούν πολίτες στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει δύο τρομοκράτες, ένας από τους οποίους είχε στα χέρια του αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι, ντυμένοι στα μαύρα, να περιφέρονται κατά μήκος του σταθμού του σταθμού πριν αρχίσουν να πυροβολούν και να σκοτώνουν.

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου – Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του παρακαταθήκη

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ανδρέα...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

RPN.GR