spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

«Ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε» – Προκλητικός ο “δράκος των Εξαρχείων”

 

 

 

Πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι Αρχές προκαλεί η υπόθεση του 23χρονου “δράκου των Εξαρχείων”.

Ο 23χρονος Σύρος ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών, ανάμεσα στις οποίες ήταν και ένα 13χρονο κορίτσι, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στην ανακρίτρια και εξετάζεται το ενδεχόμενο από την ΕΛ.ΑΣ να ζητηθεί ακόμα και εντός της ημέρας από την Εισαγγελία να εκδώσει διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων και της φωτογραφίας του προκειμένου να εξακριβωθεί η πλήρης δράση του.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του παραδέχθηκε τις πράξεις του και σύμφωνα με το Open, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ήμουν στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς και από τους δικαστές» ενώ πρόσθεσε ότι είχε άνεση λέγοντας χαρακτηριστικά «ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε».

Την ίδια στιγμή η σύλληψη του αποκάλυψε μια σειρά από παθογένειες καθώς κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Όπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος είχε συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου καθώς προκαλούσε φθορές σε σχάρες φρεατίων στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα πάντα με το Open, πήγε στο αυτόφωρο, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, έδωσε άλλα στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 23χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές τον Αύγουστο του 2022 για επίθεση σε γυναίκα. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε ωστόσο ένα χρόνο μετά κατέθεσε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος.

Τελικά παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έδωσε έγκριση να βγει από τις φυλακές με τον όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού τρεις φορές το μήνα.

Ωστόσο ουδέποτε εμφανίστηκε στη δομή αλλά και δεν έδωσε το παρόν στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. ενώ δεν κηρύχθηκε καταζητούμενος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 23χρονος που κατηγορείται υπέβαλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου, ενώ στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο, δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα. Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του.

Όπως επισημαίνεται, στις 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη. Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο διοικητής της δομής στη Μαλακάσα δεν είχε ποτέ καμία ενημέρωση για έλευση του συγκεκριμένου ατόμου.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR