Ο καφές σήμερα κατέχει την 2η θέση σε κατανάλωση υγρών παγκοσμίως μετά το νερό. Σε γενικές γραμμές ο καφές είναι ένα ρόφημα που περιέχει πολλές διαφορετικές ουσίες με πιο γνωστή την καφεΐνη η οποία δρα ως τονωτικό.
Λίγα λόγια για την καφεΐνη:
Η καφεΐνη είναι μία εθιστική ουσία.
Όσον αφορά την αθλητική διατροφή ανήκει στα εργογόνα συστατικά.
Στο παρελθόν ήταν απαγορευμένη στους αθλητές!!!
Είναι διεγερτική καθώς μας ξυπνάει
Συμβάλλει και στη θερμογένεση δηλαδή στην αύξηση της μεταβολικής λειτουργίας και κατ΄ επέκταση στη ρύθμιση του σωματικού μας βάρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι
Ο στιγμιαίος είναι πολύ πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες ενώ
Ο ελληνικός έχει συνδεθεί με το φαινόμενο της μακροζωίας
Πιο ευεργετικός είναι ο ελληνικός καφές ενώ ακολουθεί
ο στιγμιαίος, μετά πάει ο
φίλτρου και όλα τα άλλα είδη καφέ.
Συστήνεται ο σκέτος καφές εάν έχουμε ανθεκτικό στομάχι αν δηλαδή δεν υπάρχει κάποιας μορφής δυσπεψία.
Αν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα καλό είναι να βάζει μία ποσότητα γάλακτος. (Αν και το γάλα ενδεχομένως να δεσμεύει μία ποσότητα αντιοξειδωτικών που έχει ο καφές.)
Θερμιδική αξία:
Σε περίπτωση που κανείς πίνει τον καφέ του σκέτο μιλάμε για 0 πρόσληψη θερμίδων.
Εάν όμως προσθέσει ζάχαρη ή γάλα η θερμιδική αξία αυξάνεται αναλόγως.
Πότε πρέπει να πίνουμε καφέ;
Η πλέον ενδεδειγμένη ώρα κατανάλωσης του καφέ είναι μετά το πρωινό μας γεύμα καθώς εκείνη την ώρα έχουμε προσλάβει εκείνη την μορφή της τροφής που θα εξισορροπήσει τη γαστρική μας χλωρίδα.
Πόσους καφέδες την ημέρα;
2 καφέδες / ημέρα δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα είναι υπερβολή.
Tip:
1-2 ημέρες την εβδομάδα καλό είναι να μην πίνουμε καφέ ώστε ο οργανισμός μας να κάνει ένα restart.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ