spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Και το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» – Τρίτη σχολική μονάδα του Δήμου στο πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών υποδομών

Ο Δήμος Παλλήνης ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ένταξη και τρίτης σχολικής μονάδας του Δήμου στο Εθνικό Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», που αφορά την ανακαίνιση, αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση σχολικών υποδομών σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης εντάχθηκε στη β’ φάση του κρατικού προγράμματος, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και της καθημερινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του Δήμου.
✅Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση του προγράμματος είχαν ήδη ενταχθεί: Το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.
Η νέα αυτή ένταξη αποτελεί ακόμη μία σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Παλλήνης και ενισχύει ουσιαστικά τον σχεδιασμό για σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές εγκαταστάσεις.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Χρήστος Αηδόνης, δήλωσε σχετικά:
«Η ένταξη και του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης στο πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου” αποτελεί μία ακόμη σημαντική επιτυχία για τον Δήμο μας και μια ουσιαστική επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών σχολικών υποδομών για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας. Συνεχίζουμε με συνέπεια να διεκδικούμε πόρους και χρηματοδοτήσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας και αναβαθμίζουν τις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Παλλήνης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη σχολική κοινότητα για τη συνεργασία.»
️Τη σύμβαση του προγράμματος υπέγραψαν οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, καθώς τα συγκεκριμένα Υπουργεία είναι συναρμόδια για την υλοποίηση και τον συντονισμό του Εθνικού Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου».
✅Ιδιαίτερα θετική ήταν και η ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης. Ο Διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Μακρής και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Lena Karadimitri απέστειλαν ευχαριστήριες επιστολές προς τον Δήμαρχο Παλλήνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ένταξη της σχολικής μονάδας στο πρόγραμμα και επισημαίνοντας τη σημασία των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αυτή την εβδομάδα

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

ΝΕΑ

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

RPN.GR