spot_img
20.7 C
Rafina
Σάββατο, 16 Μαΐου, 2026
spot_img

«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης – Στο 1,15€/λίτρο η πρόβλεψη της προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής (video)

 

 

 

Το ανοδικό ράλι των τιμών των καυσίμων συνεχίζεται. Για τιμές που «τρέχουν», κάνει λόγο στην ΕΡΤ η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής περιγράφοντας την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές εν όψει της έναρξης διανομής πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

 

«Οι τιμές των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης… τρέχουν. Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινάει από 15 Οκτωβρίου και θα τελειώσει 30 Απριλίου. Έχουν ανέβει πάρα πολύ οι τιμές διεθνώς».

Από 1,15 € – 1,35/λίτρο η μέχρι στιγμής πρόβλεψη
Η κ. Ζάγκα περιγράφοντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» τη διακύμανση των τιμών στο πετρέλαιο Μπρεντ (brent) και το φυσικό αέριο τα χαρακτήρισε «χειριστικά παιχνίδια, τα οποία τα πληρώνουμε εμείς».

Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, χαρακτήρισε τα πράγματα πολύ δύσκολα λόγω της βαριάς φορολογίας. «Οι τιμές των καυσίμων είναι πολύ επιβαρυμένες. Η τιμή που θα πέρναμε σήμερα, αν είχαμε έναρξη του πετρελαίου θέρμανσης, θα ήταν 1,15 €/λίτρο για Αττική και Θεσσαλονίκη, 1,25 €/λίτρο για την περιφέρεια και 1,30 € – 1,35 €/λίτρο για τη νησιωτική Ελλάδα. Πέρυσι το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκίνησε στα 0,80 €/λίτρο και έκλεισε στα 0,90 €/λίτρο».

Η τιμή να ανταποκρίνεται στην ποιότητα και ποιότητα
Σχολιάζοντας τις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των πρατηρίων, η κ. Ζάγκα τόνισε ότι «η τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην ποιότητα και την ποσότητα. Αν είναι νοθευμένο θα το καταλάβει ο καταναλωτής από τη ζημιά που θα πάθει στον κινητήρα ή τον καυστήρα. Η συμβουλή μου είναι να μη γυρίζετε από εδώ και εκεί. Δείξτε εμπιστοσύνη στο δικό του το συνοικιακό μαγαζί που το γνωρίζει».

Όπως είπε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, ο κόσμος ο κόσμος αγοράζει ξύλα τα οποία έχουν ανατιμηθεί κατά 20% και τα πέλετ κατά 40% για να ζεσταθεί, καθώς ανησυχούν για τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

«Ο κόσμος είναι φοβισμένος και δεν ξέρει πώς θα κινηθεί. Ας κρατήσουμε τη ψυχραιμία για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τελική τιμή δεν έχουμε ακόμα. Θα το δούμε την Παρασκευή».

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μια πράξη προσφοράς μεταμόρφωσε γηπεδάκι στη Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εκφράζει δημόσια τις θερμές...

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 25χρονη μετά από πτώση από τον 7ο όροφο στην Καλλίπολη

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Ευαγ.Μπουρνούς: Το φαινόμενο “δήμαρχος Τσεβά” και το ραχάτι των οργάνων του δήμου

ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥ ''Ραχάτι έχει επικρατήσει στα όργανα...

Αρτέμιδα: Ηπειρώτικη βραδιά από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος

Από τις βουνοκορφές της Ηπείρου ως το καλοκαίρι της...

ΝΕΑ

Μια πράξη προσφοράς μεταμόρφωσε γηπεδάκι στη Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εκφράζει δημόσια τις θερμές...

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 25χρονη μετά από πτώση από τον 7ο όροφο στην Καλλίπολη

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Ευαγ.Μπουρνούς: Το φαινόμενο “δήμαρχος Τσεβά” και το ραχάτι των οργάνων του δήμου

ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥ ''Ραχάτι έχει επικρατήσει στα όργανα...

Αρτέμιδα: Ηπειρώτικη βραδιά από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος

Από τις βουνοκορφές της Ηπείρου ως το καλοκαίρι της...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19 Μαΐου για 5 θέματα

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19...

Ραφήνα: Τροχαίο στη Λεωφόρο Μαραθώνος μετά την διασταύρωση – Σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ρεύμα προς...

RPN.GR