spot_img
29.4 C
Rafina
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
spot_img

Καιρός 6/7: Η εβδομάδα ξεκινά με άνοδο της θερμοκρασίας – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

 

 

 

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, τοπικούς όμβρους στα ορεινά και βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Με γενικά αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα, σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Το σκηνικό θα είναι καλοκαιρινό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πού αναμένονται τοπικοί όμβροι

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Στα ορεινά της Μακεδονίας αναμένονται τοπικοί όμβροι, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Ωστόσο, στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες που θα κινηθούν σε θαλάσσιες περιοχές, ειδικά στο Αιγαίο, καλό είναι να λάβουν υπόψη τους την ένταση των ανέμων, καθώς το καλοκαιρινό σκηνικό μπορεί να δείχνει ήρεμο στην ξηρά, αλλά στη θάλασσα τα 7 μποφόρ δεν αστειεύονται.

Αυτή την εβδομάδα

Ενισχύεται η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης

Νέα ενίσχυση για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο...

Ιστορικός Τεντόγλου στον Βόλο: Άλμα στα 8,66 μ. και ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ

Μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του πραγματοποίησε...

Νέες πιέσεις στις τιμές των τροφίμων – Οι παράγοντες που απειλούν το καλάθι των νοικοκυριών

Νέες επιβαρύνσεις στην αγορά τροφίμων φοβούνται αναλυτές, καθώς οι...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα: Νεκρός μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Τη ζωή του έχασε αναβάτης μοτοσικλέτας σε τροχαίο δυστύχημα...

Συναγερμός στο Μετρό: Άνδρας μπήκε στο τούνελ από την Αγία Παρασκευή και συνελήφθη- φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ»

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου στη...

ΝΕΑ

Ενισχύεται η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης

Νέα ενίσχυση για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο...

Ιστορικός Τεντόγλου στον Βόλο: Άλμα στα 8,66 μ. και ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ

Μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του πραγματοποίησε...

Νέες πιέσεις στις τιμές των τροφίμων – Οι παράγοντες που απειλούν το καλάθι των νοικοκυριών

Νέες επιβαρύνσεις στην αγορά τροφίμων φοβούνται αναλυτές, καθώς οι...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: 28 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

Στην πρόσληψη 28 εργαζομένων για την καθαριότητα των σχολικών...

Συνάντηση στο Δημαρχείο Ραφήνας για την όχληση από το Αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”

Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση της αεροπορικής όχλησης από...

RPN.GR