spot_img
11.9 C
Rafina
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Καιρός: Χειμώνας μετά την Πρωτοχρονιά – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

 

 

 

Μεταβολή παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός έπειτα από ένα βροχερό Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από σήμερα Δευτέρα, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο η ημέρα σήμερα ξεκινά με άστατο καιρό και βροχές ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Έπετια θα το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί και θα αρχίσει να επικρατεί ηλιοφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η εβδομάδα αυτή θα θυμίσει περισσότερο… Απρίλιο, λόγω μιας θερμής αέριας μάζας που έρχεται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Έπειτα, από το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/12) θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία, αλλά δεν αναμένεται «τσουχτερό» κρύο.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων, εκτιμάται ότι θα είναι ήπιος, καθώς θερμοκρασιακά θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς, θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτή την εβδομάδα

Μεθυσμένος οδήγησε ο Διαμαντής Καραναστάσης – πρόστιμο 350€ και αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα – rpn

H Τροχαία Αθηνών σταμάτησε τον πρώην βουλευτή Διαμαντή Καραναστάση...

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Υψώθηκε η ελληνική σημαία στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» – Ξεκινά μία νέα εποχή ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό

Σε πανηγυρικό κλίμα παραδόθηκε την Πέμπτη στο Πολεμικό Ναυτικό...

ΝΕΑ

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου από το RPN.GR

Παρακολουθήστε την διά ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Μάτι Ραφήνα: Aπαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα πυρόπληκτων – rpn

Παρεμβάσεις στο θέμα της πληρωμής ενοικίων και της καταβολής...

RPN.GR