spot_img
9.7 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί από το μεσημέρι – rpn

 

 

 

Αυξημένος κίνδυνος στα ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι και ειδικότερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ισχυρά καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάσουν ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου, από το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινούν καταιγίδες, κεραυνοί και μπουρίνια – φαινόμενα που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 48 ώρες και να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε περιοχές με ευάλωτες υποδομές.

Αναλυτική πρόβλεψη ανά περιοχή:

Μακεδονία
Τα έντονα φαινόμενα ξεκινούν από το μεσημέρι της Παρασκευής και θα διαρκέσουν έως τα ξημερώματα του Σαββάτου, με εξαίρεση την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), όπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σποράδες
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο από νωρίς το πρωί έως και το νωρίς το απόγευμα.

Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος
Τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και θα διαρκέσουν έως το νωρίς το βράδυ, με ιδιαίτερη ένταση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ήπειρος
Οι ισχυρές βροχές και οι πιθανές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν το απόγευμα του Σαββάτου, με επικέντρωση στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Έρχονται μεγάλα ύψη βροχής και πιθανές χαλαζοπτώσεις»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, τονίζει ότι τα φαινόμενα δεν πρέπει να υποτιμηθούν, καθώς θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, με μεγάλα ύψη βροχής, χαλαζοπτώσεις, έντονους κεραυνούς και αυξημένο κίνδυνο ανεμοστρόβιλων.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά σε περιοχές όπως το εσωτερικό της Πελοποννήσου, η Κεντρική Στερεά, η Βόρεια Εύβοια, τα ορεινά της Ηπείρου και περιοχές του βορειοδυτικού Αιγαίου, όπου η αστάθεια της ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με τη ζέστη, ενδέχεται να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι επόμενες 48 ώρες απαιτούν επαγρύπνηση και ψυχραιμία. Ο καιρός επιστρέφει σε άστατο μοτίβο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θυμίζουν περισσότερο φθινόπωρο παρά καλοκαίρι.

Ολόκληρη η ανάρτησή του

«Ο ψυχρότερος ατμοσφαιρικός αέρας που αναμένεται να μεταφερθεί στη μέση τροπόσφαιρα προς την περιοχή μας και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασιακές τιμές που θα παρατηρηθούν σε αρκετές περιοχές σήμερα αργά το μεσημέρι και το απόγευμα, θα οδηγήσουν σε συνθήκες έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονων καταιγίδων που θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλο όγκο νερού, μεγάλη συχνότητα κεραυνών ακόμη και χαλάζι.

Τα φαινόμενα αυτά εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλωθούν προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Ακολουθούν ενδεικτικοί χάρτες από το προγνωστικό μας σύστημα που αναφέρονται στην ένταση της βροχής αλλά και την πιθανότητα χαλαζοπτώσεων».

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR