spot_img
13.4 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Καιρός: Ερχεται κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με έντονα φαινόμενα – RPN

Διαδοχικά Κύματα Κακοκαιρίας: Τι Να Περιμένουμε τις Επόμενες Ημέρες

 

 

 

Ο καιρός παραμένει άστατος τις επόμενες ημέρες, με διαδοχικά κύματα κακοκαιριών να επηρεάζουν τη χώρα. Οι βροχές και οι καταιγίδες που παρατηρούνται από το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να δώσουν τη σκυτάλη σε ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.

Ο Καιρός Σήμερα Παρασκευή 28/3

Σήμερα, ο καιρός εμφανίζεται ιδιαίτερα ασταθής στη βόρεια Ελλάδα, με πιθανές καταιγίδες, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Οι θερμοκρασίες αναμένονται σε ήπια επίπεδα, αγγίζοντας τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στην Αττική και τους 19 στη Θεσσαλονίκη.

Η Αττική θα δει βελτίωση του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 20-21 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται καταιγίδες το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερό Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει αρχικά τις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονα. Καθώς το βράδυ προχωρά, οι βροχές θα κινηθούν προς τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο.

Την Κυριακή, η κακοκαιρία θα επηρεάσει περισσότερο τα νησιά, ενώ προς το μεσημέρι αναμένονται φαινόμενα και στην ηπειρωτική χώρα.

Πρόβλεψη για τη Νέα Εβδομάδα

Η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, με κύρια επίδραση στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κατά διαστήματα ισχυροί, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση, με τις μέγιστες τιμές να διαμορφώνονται στους 16-20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Συμβουλές για τις Επόμενες Ημέρες

  • Παρακολουθήστε τις μετεωρολογικές προβλέψεις για ενδεχόμενες αλλαγές.
  • Οι οδηγοί καλό είναι να είναι προσεκτικοί λόγω πιθανών τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.
  • Οι κάτοικοι περιοχών με αυξημένη επικινδυνότητα (δυτική Πελοπόννησος, δυτική Κρήτη) καλό είναι να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Μείνετε ενημερωμένοι για τον καιρό και προγραμματίστε ανάλογα τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητές σας.

 

Αυτή την εβδομάδα

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος σήμερα στη Ραφήνα

Ένα εντυπωσιακό αλλά γνώριμο στη μετεωρολογική επιστήμη φαινόμενο κατεγράφη...

Από ΣΔΟΕ σε ΔΕΟΣ – Οι νέοι «ράμπο» κατά της φοροδιαφυγής

Τι είναι η ομάδα ΔΕΟΣ και ποιος ο ρόλος...

Eκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας σε δράση Job Shadowing σε σχολείο στη Σουηδία

Job Shadowing στη Σουηδία: Εκπαιδευτική εμπειρία στο Segeltorpsskolan Στο πλαίσιο...

Ύδροστρόβιλος

Ύδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά της Ραφήνας

ΝΕΑ

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος σήμερα στη Ραφήνα

Ένα εντυπωσιακό αλλά γνώριμο στη μετεωρολογική επιστήμη φαινόμενο κατεγράφη...

Eκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας σε δράση Job Shadowing σε σχολείο στη Σουηδία

Job Shadowing στη Σουηδία: Εκπαιδευτική εμπειρία στο Segeltorpsskolan Στο πλαίσιο...

Ύδροστρόβιλος

Ύδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά της Ραφήνας

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

RPN.GR