spot_img
15.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Καιρός: Κρύο, αλλά χωρίς βροχές – Η πρόβλεψη του Νοεμβρίου – rpn

 

 

 

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στον καιρό από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό, «τα δύο μεγάλα προγνωστικά κέντρα (Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο) δίνουν σήμα για κρύα».

Αρχικά σημειώνει πως: «Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα μας υποδεχτεί ο Νοέμβριος. Χωρίς αξιόλογες βροχές δηλαδή, βοριάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν τέλος του μήνα και θερμοκρασίες κοντά στους 23-24 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Το βράδυ και νωρίς το πρωί το μπουφανάκι θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητο».

«Ωστόσο από τις 3 Νοεμβρίου και μετά διαφαίνεται η τάση να κατηφορίζουν από την περιοχή της Ουκρανίας πολικές αέριες μάζες και να ρίχνουν σημαντικά τη θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στη χώρα μας» τονίζει.

«Έτσι θα ακολουθήσουν πιο κρύες ημέρες από τα κανονικά οι οποίες φαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια» προσθέτει.

Στο τέλος της ανάρτησής του κλείνει το μάτι στους λάτρεις του χιονιά λέγοντας: «Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν αυτή η τάση – κυκλοφορία θα διατηρηθεί, και πως θα εξελιχθεί σε βροχές ή χιόνια!».

Κολυδάς: «Δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές»

Η χώρα επηρεάζεται τις επόμενες ημέρες από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με συνέπεια την επικράτηση ενισχυμένων βόρειων βορειοανατολικών ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο).

Με αυτό το δεδομένο,όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μακεδονία και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου Αιγαίου.

Την Πέμπτη (31/10), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, τη Μεσσηνία και τη βόρεια βορειοδυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναφορικά με την προοπτική του καιρού, αξιόλογες βροχές στην περιοχή μας δεν αναμένονται, τουλάχιστον στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Αυτή την εβδομάδα

Διεθνή έκκληση/προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η Κλιματική Κρίση στοιχίζει 10εκ. ζωές ετησίως

Διεθνή έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

Όταν το Ψέμα γίνεται Φυλακή

Οι άνθρωποι, πριν πουν ψέματα στους άλλους, έχουν ήδη...

RPN.GR