spot_img
20.4 C
Rafina
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καιρός: Tριήμερος χιονιάς στην Αττική – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Συμφωνούν οι Έλληνες μετεωρολόγοι για τον χιονιά που ξεκινά την Κυριακή και θα διαρκέσει έως την επόμενη Τρίτη, βάζοντας στη «δίνη» και την Αττική.

 

 

 

Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει κρύο σε όλη την Ελλάδα, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, με τις πιο κρύες ημέρες να είναι η Δευτέρα και η Αττική. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κ. Θοδωρή Κολυδά θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ανατολικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη, τονίζοντας πως ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα ακριβή υψόμετρα.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας πάντως τονίζει ότι από την Κυριακή και έπειτα θα έχουμε ισχυρούς βοριάδες και πολύ κρύο, κάνοντας λόγια για έναν «παν-τουρκικό» χιονιά. Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις και αν αυτές θα επηρεάσουν την Αττική ανέφερε:

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (28/1-30/2), με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη»

Πάντως υπογράμμισε πως ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για υψόμετρα.

Στη χθεσινή του πάντως πρόγνωση ο Σάκης Αρναούτογλου, έκανε λόγο για αλλαγή του καιρού από την Κυριακή αλλά όχι σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Στο Αιγαίο θα έχουμε βροχές (από το Θρακικό μέχρι και τα βόρεια της Κρήτης) και σε Εύβοια, Αττική (βόρεια) και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές μπόρες χιονιού», ανέφερε.

Τη Δευτέρα, η κακοκαιρία θα ενισχυθεί και οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και χαμηλότερα και έτσι αναμένονται χιόνια στα βόρεια της Αττικής σε υψόμετρο από 250 μέτρα και άνω, όπως και σε Εύβοια και τη Στερεά. Χιόνια θα έχουμε και στην Κρήτη. Ενώ για την Τρίτη τόνισε πως θα έχουμε πολύ κρύο επίσης με χιόνια από την Φθιώτιδα έως και την Αττική και σε υψόμετρα 250 μέτρων και άνω.

sakis_arnaoutoglou_xionia_attiki_198fd_9105d.webp

sakis_xionia_triti_dfcc1_52f39.jpg

Σε ανάρτησή του πάντως στο Facebook έδωσε τις περιοχές της Αττικής στις οποιες θα δούμε «μπόρες χιονιού».

Σύμφωνα με την ανάρτησή του Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική σε:

  • Διόνυσο,
  • τη Νέα Πεντέλη
  • το Βαρνάβα,
  • τα Βίλια,
  • το Κρυονέρι,
  • την Άνοιξη,
  • τις Αφίδνες,
  • τη Δροσιά,
  • το Καπανδρίτι,
  • τη Σταμάτα,
  • τους Θρακομακεδόνες,
  • την Ανθούσα,
  • το Πολυδένδρι,
  • την Εκάλη,
  • τη Φυλή,
  • τη Νέα Ερυθραία,
  • την Οινόη,
  • αλλά και την Κηφισιά,
  • τα Μελίσσια,
  • την Πέυκη,
  • τα Βριλίσσια,
  • το Γραμματικό,
  • την Αγία Παρασκευή,
  • τη Λυκόβρυση
  • και το Μαρούσι.

Μαρουσάκης: Αλλάζει το σκηνικό με «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα»

Για «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» που θα επηρεάσει τη χώρα, κυρίως τις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, από το Σάββατο και μέχρι την Τετάρτη έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ μετά το νέο πέρασμα του χειμώνα με χιονόνερο στις πιο παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου, θα ακολουθήσουν ημέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως είπε, «μετά τη χειμωνιάτικη φωτοβολίδα μέχρι την Τετάρτη θα οδηγηθούμε σε αλκυονίδες ημέρες τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR