spot_img
26.8 C
Rafina
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
spot_img

Καιρός: Σκαρφαλώνει ο υδράργυροις – Έως 19 βαθμούς

 

Για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-12-2023

Στο Ιόνιο (νότια της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Στερεά και τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από το βράδυ στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, σταδιακά νότιοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Αργά τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα κεντρικά και τα βόρεια. Θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-12-2023

Στα βορειοδυτικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Η κατάψυξη της “ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ” μεγάλωσε – και μαζί της η ποικιλία για το καθημερινό σου τραπέζι!

Στο εναλλακτικό παντοπωλείο "ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ" στο Πικέρμι, κάτι νέο και…...

Ραφήνα: ΄Ερχονται πρόστιμα για την αυθαίρετη κατάληψη οδοστρωμάτων με καρέκλες, κώνους κλπ – rpn

Η Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου έχει γίνει το τελευταίο διάστημα...

Νίκος Γαλανός: Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο – Η επιθυμία της οικογένειας – rpn

Με βαθιά θλίψη ο καλλιτεχνικός κόσμος και το κοινό...

ΝΕΑ

Κλειστά αύριο Τετάρτη 21/5 όλα τα σχολεία στη Νέα Μάκρη – rpn

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες, οι...

Ανάκληση Παρτίδας Τσουρεκιού με Πραλίνα Φουντουκιού από τον ΕΦΕΤ – rpn

Ανάκληση Παρτίδας Τσουρεκιού με Πραλίνα Φουντουκιού λόγω Επικίνδυνης Ουσίας...

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημαρχείο της Ραφήνας, την Κυριακή 1 Ιουνίου – rpn

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025,...

RPN.GR