spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Kαιρός: Τα Θεοφάνεια η πρώτη ψυχρή εισβολή

 

 

 

Σε έναν από τους πιο θερμούς Δεκέμβριους εδώ και πολλά χρόνια εξελίσσεται ο φετινός στη χώρα κατά τη διάρκεια του οποίου μέχρι τώρα μόνο τέσσερις ημέρες η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ όλες οι υπόλοιπες ήταν πιο θερμές για την εποχή.

Επιπλέον, άλλο ένα χαρακτηριστικό του φετινού πρώτου μήνα του χειμώνα είναι η ανομβρία αλλά και οι ομίχλες λόγω των επίμονων αντικυκλωνικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι τελευταίες ημέρες του χρόνου θα κυλήσουν με παρόμοιο σκηνικό χωρίς να αναμένονται αξιόλογες βροχές και με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πιο υψηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα πέρα από λίγες ασθενείς βροχές την Τετάρτη σε τοπικό επίπεδο στις Σποράδες, την Εύβοια (προσήνεμά τμήματα στο βορειοανατολικό), την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Λακωνία και την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ιόνιο και τα νότια Δωδεκάνησα (στη Ρόδο πιθανόν τοπικά να είναι πιο αξιόλογα) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι πολύ καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως. Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και μόνο στη βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή.

Ο υδράργυρος παρά τη πολύ μικρή πτώση που θα σημειώσει την Πέμπτη με λίγες βροχές στα βόρεια μέχρι και την Πρωτοχρονιά θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει τους 14-16 και στα νότια τους 17-18οC, ενώ αύριο Τρίτη θα φτάσει τοπικά στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και τη Λακωνία και τους 20-21οC.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο φετινός Δεκέμβρης έχει καταγραφεί ως  ο πιο ζεστός από το 1890!

Οι πρώτες μέρες του νέου έτους φαίνεται και αυτές να κυλάνε με καλές καιρικές συνθήκες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, οπότε και αυτή θα κυμαίνεται ξανά σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR