spot_img
10.6 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Κακοκαιρία Elias: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί μέχρι την Πέμπτη

 

 

 

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη κάνει λόγο το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Όπως έγινε γνωστό, η κακοκαιρία Elias θα φέρει μεγάλα ύψη βροχής, καθώς επίσης χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών σε μεγάλο μέρος της χώρας και δη στις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από την κακοκαιρία Daniel. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Αύριο, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι, στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αυτή την εβδομάδα

Αυτό είναι το νέο ΔΣ της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας- Πικερμίου – rpn

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων...

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Δωρεάν διάθεση φυσικού λιπάσματος (κομπόστ) από τον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – rpn

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, από...

Καλή καρδιά του Νικόλα Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και εορταστικό πρόγραμμα – rpn

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά με… Καλή Καρδιά στη Ραφήνα Στην κεντρική...

Βράβευση των αριστούχων Λυκείων Νέας Μάκρης και Μαραθώνα από τον Ροταριανό Όμιλο – rpn

Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Ροταριανό Όμιλο Μαραθώνας –...

ΝΕΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής που είχε ξυλοκοπήσει γιατρό στο νοσοκομείο – rpn

Απρόσμενη και σκοτεινή εξέλιξη παίρνει η υπόθεση του άγριου...

Η Μπουγάτσα του Σερραίου φέρνει την μαγεία των Χριστουγέννων στη Ραφήνα!

Οι γιορτές πλησιάζουν και η Μπουγάτσα του Σερραίου γιορτάζει...

RPN.GR