spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Καλάθι της Σαρακοστής: Γιατί δεν περιλαμβάνεται το χταπόδι

 

 

 

Σε εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και λίγες ώρες το «Καλάθι της Σαρακοστής» που περιλαμβάνει συγκεκριμένα νηστίσιμα είδη και αποτελεί ουσιαστικά μία προσθήκη στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» για τις ημέρες της Σαρακοστής, μέχρι και το Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν τη Βαρβάκειο Αγορά κάνοντας αυτοψία στα προϊόντα που πωλούνται από τα ιχθυοπωλεία.

«Είμαστε πρώτη μέρα στην Ιχθυαγορά. Είχαμε την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τις τιμές, ανακοινώθηκε ότι οι κόκκινες γαρίδες θα πωλούνται 12-14 ευρώ το κιλό, τα καλαμάρια 9-12 ευρώ το κιλό, τα μικρά θράψαλα 5-6 ευρώ, οι σουπιές 10-13 ευρώ και η τσιπούρα 5,98 ευρώ το κιλό.

«Το χταπόδι είναι λίγο δύσκολο να ενταχθεί στο καλάθι, λόγω επάρκειας, γι αυτό και δεν το τοποθετήσαμε εξ αρχής. Θα μπει όμως στο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Βασίλης Σίμος, εξηγώντας  έτσι την απουσία του χταποδιού απότη λίστα με τα προϊόντα του καλαθιού.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR