spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καλλιάνος: «Μόλις μπει ο Ιούνιος θα μυρίσει καλοκαίρι» – rpn

 

 

Αν και σε αρκετές περιοχές της χώρας τα τελευταία 24ωρα σημειώνονται βροχές και επικρατεί δροσιά, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και έπειτα το καλοκαίρι μας επισκέπτεται για τα καλά, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει κατά πολύ τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στα social media κάνει λόγο για «θερμή εισβολή», εξηγώντας ότι η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές της χώρας ίσως να ξεπεράσει και τους 36 βαθμούς.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει:

ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΘΑ “ΜΥΡΙΣΕΙ” ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ

Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 29/5 : 29°C
Πέμπτη 30/5 : 28°C
Παρασκευή 31/5 : 28°C
Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

* Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Nature- Μίλτος Χοβαρδάς: Ο ειδικός στην φροντίδα του κήπου σας, με έδρα το Πικέρμι

Με έδρα το Πικέρμι και με πολυετή εμπειρία στον...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

ΝΕΑ

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

Δραστηριότητα των ΚΟ της Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική καλούν τους εργαζόμενους και...

RPN.GR