Καλλιάνος: Υποτροπή του καιρού από τα μεσάνυχτα στην Αττική

1237

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τα μεσάνυχτα της Τρίτης με έντονες χιονοπτώσεις και πολύ κρύο στα ανατολικά και ηπειρωτικά του νομού, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Τις επόμενες ώρες θα σταματήσουν για λίγο οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, με εξαίρεση τα βόρεια προάστια όπου θα συνεχίσει να χιονίζει, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν εξασθενημένα φαινόμενα.

Από τις 10-11 το βράδυ, θα έχουμε πάλι νεφώσεις που ανατροφοδοτούνται με τεράστια ποσά υγρασίας από το Αιγαίο, προκαλώντας υποτροπή του καιρού στην Αττική από τα μεσάνυχτα με έντονες χιονοπτώσεις, εξηγεί ο κ. Καλλιάνος, προσθέτοντας ότι θα έχουμε εξάρσεις με χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Αττικής τις επόμενες ώρες.

Οι χιονοπτώσεις από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί θα είναι πυκνές στα βόρεια και τα ανατολικά προάστια, ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ίσως και πριν το ξημέρωμα, θα χιονίσει ακόμα και σε νότιες περιοχές όπως στη Γλυφάδα.

Στα βόρεια προάστια θα σταματήσει να χιονίζει από τα ξημερώματα της Τετάρτης και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν να καταγράφονται.

Στα δυτικά προάστια θα σημειωθούν κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις τη νύχτα, ωστόσο θα είναι πιο εξασθενημένες, ενώ το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 12.00 θα υπάρχουν προβλήματα ολισθηρότητας σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ελευσίνα, Αιγάλεω, Φυλή.

Στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο τα έντονα αυτά φαινόμενα θα τελειώσουν στις 9 με 10 το πρωί της Τετάρτης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ