spot_img
21.4 C
Rafina
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καλλιθέα: «Ο οδηγός είχε ορατότητα» – Ξεπέρασε το όριο ταχύτητας – Τι εξηγεί πραγματογνώμονας

 

 

 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το φονικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο παρασύρθηκε από κίτρινο smart και έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο.

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς μίλησε στο OPEN σχετικά με την παράσυρση της ανήλικης και το πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό.

«Η πρώτη εκτίμηση η δική μου και από την χθεσινή αυτοψία και τώρα που ήρθαμε στον τόπο του δυστυχήματος, είναι ότι το παιδί διέσχιζε τον δρόμο ή πάνω στην διάβαση πεζών ή σε πολύ κοντινή απόσταση από την διάβαση. Έχουμε μετρήσει το σημείο εδώ που βρισκόμαστε που κατέληξε το παιδί από τη διάβαση, είναι γύρω στα 30 μέτρα. Είναι λογικό μία μεγάλη μάζα όπως είναι ένα όχημα το οποίο κινείται με ταχύτητα και συγκρούεται με μία πολύ μικρότερη μάζα, όπως είναι το κορίτσι, να μπορεί να εκτινάξει το κορίτσι αρκετά μέτρα μακριά», είπε ο πραγματογνώμονας.

 

Είχε ορατότητα ο οδηγός

Σχετικά με ερώτηση των δημοσιογράφων αν είχε αρκετή ορατότητα ο οδηγός να φρενάρει ο κ. Μαδιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του τόπου, το αυτοκίνητο που κινούταν στην λεωφόρο Θησέως, στη μεσαία λωρίδα, είχε αρκετή απόσταση και ορατότητα, περίπου 80 μέτρων για να φρενάρει. Η εκτίμηση μου είναι ότι ο οδηγός δεν αιφνιδιάστηκε καθόλου, έστω και αν πάρουμε ως βάση ότι το παιδί δεν πέρασε από την διάβαση πεζών. Αν το αυτοκίνητο κινούταν με ταχύτητα όσο αναφέρει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο σε κατοικημένη περιοχή, ήτοι των 50 χλμ/ω, θα μπορούσε ο οδηγός μέσα σε 14 μέτρα να πατήσει το φρένο, δηλαδή να προλάβει να αντιδράσει, και σε άλλα 14 μέτρα να ακινητοποιήσει τελείως το όχημα, όπερ και σημαίνει ότι ο οδηγός χρειαζόταν μόνο 28 μέτρα σύνολο για να ακινητοποιήσει το όχημα. Ομως το παιδί βρισκόταν στα 80 μέτρα απόσταση που σημαίνει ότι η ταχύτητα που κινούταν το ΙΧ ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το Smart κινούνταν με ταχύτητα τουλάχιστον πάνω από το όριο των 50 χλμ/ω. Μπορεί η ταχύτητα του να ήταν 70-80 χλμ/ω».

«Από την αυτοψία που έκανα χθες, το φανάρι των πεζών της λεωφόρου Θησέως, από παραλία προς Αθήνα, στα 3 ρεύματα κατεύθυνσης, δεν δούλευε καθόλου. Παράλληλα δεν δουλεύανε τα δύο φανάρια των πεζών, και από την μία πλευρά και από την άλλη, στην οδό Σπάρτης», ανέφερε ο πραγματογνώμονας στο OPEN.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR