Καραντίνα μέρα II: Οι άδειοι δρόμοι της Αθήνας (φωτο)

273

 

Πρώτη Κυριακή καραντίνας και οι πολίτες είναι προσαρμοσμένοι στις συνθήκες του lockdown.

Η  κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι περιορισμένη. Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται και όσοι κυκλοφορούν θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα ή να έχουν στείλει γραπτό μήνυμα στο 13033 αναφέροντας το λόγο της εξόδου από το σπίτι.

Οι έλεγχοι δεν περιορίζονται μόνο στους οδηγούς και τους επιβάτες των αυτοκινήτων αλλά οι αστυνομικοί σταματούν και μέσα μαζικής μεταφοράς για να ελέγξουν αν οι επιβάτες φορούν τις μάσκες τους και έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη μετακίνησή τους.

Ενώ οι αστυνομικοί δεν παραλείπουν να ελέγχουν και τους πεζούς στο δρόμο. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι, έχοντας κλείσει ραντεβού επισκέπτονται τα κομμωτήρια τα οποία παραμένουν και σήμερα ανοιχτά ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protothema.gr η πελατεία μέσα στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής είναι αυξημένη αφού από αύριο οι ιδιοκτήτες τους θα κατεβάσουν ρολά. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά ενώ σε λειτουργία βρίσκονται τα delivery , take away καθώς και βενζινάδικα, φούρνοι ,ζαχαροπλαστεία και περίπτερα.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόστιμο για τη μη τήρηση των μέτρων της μάσκας και της μετακίνησης έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ. Μάλιστα πολλοί Αθηναίοι αξιοποιώντας το μήνυμα 6 βγήκαν για περπάτημα και τρέξιμο στα πάρκα της γειτονιάς τους.

Χθες, πρώτη ημέρα των ελέγχων της αστυνομίας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έγιναν περισσότεροι από 55.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα , περίπου 700 κλήσεις κόπηκαν σε άτομα που δεν φορούσαν μάσκες και άλλες τόσες καθώς κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να στείλουν το απαραίτητο sms ή δεν είχαν μαζί τους τα χαρτιά μετακίνησης τους.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================