spot_img
34.6 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για τους εκπαιδευτικούς από την Μαρία Αμπατζίδη,βουλευτή Αν.Αττικής

 

 

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 17/09/2020  επίκαιρη ερώτηση προς  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την  αποκατάσταση των αδικηθέντων/εισών εκπαιδευτικών  οι οποίοι αποκλείστηκαν από την διαδικασία κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π, αναφορικά με τη μόνιμη πλήρωση των κενών θέσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων Εκπαίδευσης του τρέχοντος έτους.

Η κα Απατζίδη  ανέφερε ότι  εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά η δυσλειτουργία του προβληματικού τραπεζικού ηλεκτρονικού περιβάλλοντος, πάνω από 10.000 άτομα τέθηκαν εκτός, τόσο από τη συγκεκριμένη διαδικασία πιθανού διορισμού τους, όσο και από τη συμμετοχή τους στους πίνακες αναπλήρωσης, για τρία χρόνια. Μάλιστα, πρόσφατα υπήρξε επίδοση εξωδίκου από ομάδα 33 εκπαιδευτικών, το οποίο επαναφέρει το ζήτημα και ενισχύει την αναγκαιότητα επίλυσης της συγκεκριμένης αδικίας.

Η κα Απατζίδη  υπογράμμισε  ότι μεταξύ των 10.000 αδικηθέντων/εισών εκπαιδευτικών, υπάρχουν άτομα με βαριές αναπηρίες ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, χιλιάδες άνθρωποι με οικογένειες, δημόσιοι λειτουργοί με σημαντική προϋπηρεσία στο χώρο της Εκπαίδευσης, οι οποίοι ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού, έχουν την εργασία τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διορθώσει την αδικία αυτή και να προβεί στην άμεση αποκατάσταση των 10.000 εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής, εντάσσοντάς τους ακόμη και τώρα, τόσο στους πίνακες διορισμού όσο και στους πίνακες πρόσληψης για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Από το Γραφείο Τύπου

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με το Neapolis University Pafos

Μια νέα σελίδα εξωστρέφειας και ουσιαστικής σύνδεσης της Τοπικής...

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

Νέα Σμύρνη: Είχε συλληφθεί το 2016 για τον βιασμό της συζύγου του ο 48χρονος δράστης

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το παρελθόν του...

Ξεκίνησε η Aegean Regatta 2026 – Ζωντανά από τη Χίο η εκκίνηση μέσω του RPN (βίντεο)

Ξεκίνησαν σήμερα και επίσημα οι 25οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες...

ΝΕΑ

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με το Neapolis University Pafos

Μια νέα σελίδα εξωστρέφειας και ουσιαστικής σύνδεσης της Τοπικής...

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

Ξεκίνησε η Aegean Regatta 2026 – Ζωντανά από τη Χίο η εκκίνηση μέσω του RPN (βίντεο)

Ξεκίνησαν σήμερα και επίσημα οι 25οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεοτόκου στα Περιβολάκια

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά διοργάνωσε το Σάββατο 22 Αυγούστου...

Ραφήνα: Προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως

Προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αναλήψεως...

Κέρκυρα: Οδηγός πάτησε σκύλο και τον εγκατέλειψε – Συνελήφθη από την Αστυνομία

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα ο θανάσιμος...

RPN.GR